Techniek & producten / 05.03.2024
 
Techniek & producten / 05.03.2024

FORVIA HELLA ontvangt verdere serieorders voor digitaal Smart Car Access-systeem

  • Smart Car Access-systeem maakt handenvrije toegang tot het voertuig mogelijk met een smartphone; voorkomen van relay-aanvallen dankzij ultrabreedbandtechnologie
  • NCAP-relevante veiligheidsfunctie "Child Presence Detection" wordt voor het eerst op de markt gebracht op UWB-basis.
  • Het systeem herkent de geringste bewegingen en ademhaling van kinderen en informeert achtergelaten kinderen via een smartphone
  • Nieuwe functies kunnen worden geleverd door middel van software-updates; hogere kostenefficiëntie en CO2-reductie door gebruik te maken van reeds geïnstalleerde hardware
03/07/2024
03/07/2024

Lippstadt, 5 March 2024​.

De internationale automobieltoeleverancier FORVIA HELLA breidt zijn marktpositie op het gebied van digitale toegangssystemen verder uit met extra klantenorders. In 2025 start de serieproductie in Roemenië en Mexico; in dit kader brengt FORVIA HELLA ook voor het eerst de NCAP-relevante veiligheidsfunctie "Child Presence Detection" op basis van ultrabreedbandtechnologie op straat. De hoofdlocatie voor de ontwikkeling is het hoofdkantoor van FORVIA HELLA in Lippstadt (Duitsland); het Global Software House van FORVIA HELLA in Berlijn is verantwoordelijk voor de in het systeem geïntegreerde kunstmatige intelligentie.

"De nieuwe klantenorders onderstrepen onze leidende positie op het gebied van digitale voertuigtoegang", zegt Jörg Weisgerber, die als lid van de Management Board bij FORVIA HELLA verantwoordelijk is voor de wereldwijde elektronicabusiness. "Hier komt onze jarenlange ervaring en expertise op dit productgebied pas echt tot zijn recht. Klanten profiteren van een krachtig en kosteneffectief toegangssysteem dat geschikt is voor elk type voertuig."

Het Smart Car Access-systeem van FORVIA HELLA is gebaseerd op ultrabreedbandtechnologie (UWB). Met het systeem kan de eindgebruiker de auto volledig handsfree openen en sluiten en de motor starten zonder zijn smartphone te hoeven pakken. De geïntegreerde UWB-technologie beschermt het voertuig ook tegen relay-aanvallen, d.w.z. het openen van een voertuig door middel van radio-extensie, dankzij de zeer nauwkeurige runtime-meting.

De klantprojecten omvatten ook de serieontwikkeling van het veiligheidsrelevante Child Presence Detection-systeem. UWB-ankers in het passagierscompartiment gebruiken vitale signalen zoals ademhalingsfrequentie en bewegingspatronen van de inzittenden om te herkennen of kinderen of baby's alleen in het voertuig zijn achtergelaten. Als dit het geval is, ontvangen ouders of verzorgers na slechts enkele seconden een waarschuwing op hun mobiele apparaat. Dit is bedoeld om een zonnesteek en de dood van kinderen zonder toezicht in geparkeerde auto's te voorkomen.  Om de hoogst mogelijke beoordeling in het NCAP (New Car Assessment Program) te behalen, moeten alle nieuwe auto's in Europa en de VS vanaf 2025 standaard met een dergelijk systeem zijn uitgerust. FORVIA HELLA brengt deze functie nu voor het eerst wereldwijd op de markt op UWB-basis.

Om de Child Presence Detection-functie te implementeren, kunnen de UWB-ankers van het Smart Car Access-systeem worden gebruikt die al in het voertuig aanwezig zijn. In de nieuwste productgeneratie kan de functie daarom worden geïnstalleerd via een software-update zonder dat er extra hardware nodig is, zoals het geval is bij vergelijkbare technologische oplossingen. Dit kan de materiaal-, logistiek- en integratiekosten en de CO2-uitstoot aanzienlijk verlagen.

Electronics Managing Director Jörg Weisgerber: "De ontwikkeling van Child Presence Detection laat zien hoe efficiënt we nieuwe, voor eindgebruikers relevante functionaliteiten kunnen implementeren met ons Smart Car Access-systeem. We blijven ook werken aan het toevoegen van nieuwe functies aan de technologie. De focus zal hierbij liggen op nieuwe oplossingen om bijvoorbeeld ongeautoriseerde toegang tot het voertuig te voorkomen, maar ook op nieuwe gemaksfuncties zoals het handsfree openen van de kofferbak."

 
03/07/2024 13:18
 
 
 
Artikel DOWNLOAD
 
03/07/2024
CONTACTPERSOON

Benelux:
Vestiging België
Langlaarsteenweg 168
2630 Aartselaar
03 870 36 69

 

Vestiging Nederland
Celsiusbaan 2
3439 NC Nieuwegein
030 60 95 611

 

Bnl.commuilzs@ukvmnication@hella.com

 

Internationaal:
Daniel Morfeld
Spokesperson / Media Relations
Rixbecker Str. 75
59552 Lippstadt
Phone: +49 2941 38-7566
Fax: +49 2941 38-477545
Daniel.ovkj@tgnuMorfeld@forvia.com

 
12/23/2022