Mag ik me even voorstellen? Mijn naam is 'Schlüter'.
traktor-schlueter-dieselschlepper-ds15
hella-lampen-historischer-traktor

Mag ik me even voorstellen? Mijn naam is 'Schlüter'.

03/19/2020

Ook onze harten gaan open, als heel bijzondere persoonlijkheden contact met ons opnemen. Zoals deze wijze heer op leeftijd die luistert naar de naam 'Schlüter'.

 

Gebouwd in 1950, maar nog altijd in goede conditie: post van de Schlüter dieseltractor DS 15

Soms krijgen we heel bijzondere post. Bijvoorbeeld in de vorm van prachtige foto's van deze goed bewaarde landbouwklassieker. We ontvingen ze samen met een brief die deze oude tractor kennelijk zelf heeft geschreven. Een tractor die schrijft? Natuurlijk willen we je deze sensatie niet onthouden.

 

 

Schlüter: "Natuurlijk ben ik nog door de keuring heen gekomen!"

In zijn brief aan de HELLA redactie geeft Schlüter openlijk toe dat hij nog altijd in goede conditie is: "Ik moet toegeven dat de eisen in de landbouw enorm zijn veranderd". Maar hij benadrukt: "Ondanks mijn leeftijd werkt alles aan mij nog steeds." In zijn 'actieve' tijd werkte hij met de grootvader van zijn huidige eigenaar Wilfried iedere dag, maar: "Tegenwoordig ben ik door mijn leeftijd wat sneller moe, maar nog wel altijd in topconditie – zoals je kunt zien" Ja, Schlüter, dat kun je inderdaad zien! 

 

Hij geniet nu van zijn pensioen en maakt daarom alleen nog korte tochtjes – over het land of naar tractorbijeenkomsten. Hij voegt eraan toe: "Toegegeven, bijna alleen bij goed weer, maar door de keuring kom ik nog steeds heen!

 

 

Schlüter: "Met HELLA ben ik nog al lang verbonden!"

De reden voor zijn brief aan ons vinden we in de volgende regels: "Ik ben al sinds 1950 nauw met HELLA verbonden, mijn HELLA hoofdkoplampen verlichten als ik in het donker op pad ben, nog steeds betrouwbaar de weg naar huis.

 

Wat leuk om iets te horen van zo'n oude vriend! Schlüter vervolgt: "Ik wens alle tractorvrienden een goede reis. Misschien zien we elkaar nog wel eens. Groeten, jullie 'Schlüter'! Beste 'Schlüter', hartelijke groeten terug aan jou en je familie – en ook jou wensen we een goede reis! Je 'oude' vrienden van HELLA