Alleen maar sciencefiction of binnenkort geschikt voor praktische toepassing?
BACK

Alleen maar sciencefiction of binnenkort geschikt voor praktische toepassing?

02/26/2019

Autonome landbouwtechniek lijkt overal in de startblokken te staan. Dat bleek ook op het International Field Robot Event (FRE), dat in 2018 voor de 16e keer plaatsvond.

 

20 teams uit tien landen
Op dit Field Robot Event, dat sinds 2003 jaarlijks wordt gehouden, strijden internationale studententeams met hun veldrobots om de beste resultaten op het veld. De achterliggende gedachte: het testen van baanbrekende technologieën op het gebied van robotica en precisielandbouw onder reële omstandigheden in het veld. En dat is nog niet alles: de teams van jonge studenten hebben ook de mogelijkheid om met elkaar en met geïnteresseerde bezoekers van gedachten te wisselen en zo hun ideeën verder te ontwikkelen.

 

Livedemonstraties in verschillende disciplines
Dagelijks vinden er livedemonstraties van de veldrobots plaats. De taken die op het proefveld moeten worden uitgevoerd, zijn eenvoudige en geavanceerde navigatie inclusief het vermijden van obstakels, onkruidbestrijding, het op de juiste manier inzaaien van een oppervlak waarbij het zaaizaad vooraf automatisch moet worden geladen vanuit een vulstation, en tot slot de freestyle. Hier kunnen de teams bij een zelfgekozen agrarische opdracht laten zien wat hun robots allemaal in hun mars hebben. En toeschouwers zijn bij de demonstraties niet alleen welkom, maar maken het event voor de jonge wetenschappers pas echt compleet!