Kentekenplicht voor landbouwvoertuigen is een feit!
regelgeving_voor_landbouwvoertuigen
Kenteken_lamp_LED

Kentekenplicht voor landbouwvoertuigen is een feit!

12/14/2020

Ondanks eerdere afwijzingen is de kentekenplicht voor landbouwvoertuigen er toch gekomen in 2020. Hiermee wordt tevens de maximumsnelheid verhoogd naar 40 kilometer per uur en wordt er voldaan aan de Europese APK-plicht. Hierbij de belangrijkste feiten op een rijtje:

(Begrippen LBT: Landbouw- of BosbouwTrekker, MM: Mobiele Machines, MMBS: Motorvoertuigen Met Beperkte Snelheid, LBTA: Aanhangwagen en verwisselbare getrokken uitrustingsstukken achter een LBT of MM)

• Landbouwvoertuigen (LTB’s, MMBS’en en al het materieel dat harder kan én mag rijden dan 25 km/h) die op de openbare weg rijden zijn registratie plichtig.

• Alle nieuwe landbouwvoertuigen die registratie plichtig zijn, zijn ook kentekenplichting. Alle bestaande landbouwvoertuigen die registratie plichtig zijn worden stapsgewijs kentekenplichtig.

• In 2025 moeten alle voertuigen (LBT’s MMBS’en en LBTA’s) voorzien zijn van een kentekenplaat.

• De RDW gaat n.a.v. de kentekenplicht scherp controleren of voertuigen verzekerd zijn. Net als bij auto’s zijn deze kenteken- en verzekeringsplicht aan elkaar gekoppeld.

• Ook het werkrisico op het eigen terrein is een gebeurtenis die verzekerd is op een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering.

• De verwachte boete voor landbouwvoertuigen zonder kenteken bedraagt € 140,-.

(Bron: RDW.nl - www.rdw.nl/over-rdw/actueel/dossiers/registratieplicht-voor-landbouwvoertuigen)

Goed zichtbaar met onze HELLA kentekenverlichting

Wij bieden een breed assortiment aan kentekenverlichting. Zo hebben wij o.a. kentekenverlichting met een montagepunt en bieden wij zowel LED als gloeilampen in diverse prijscategorieën. Zelf zien wij de vraag naar LED stijgen in verband met een lange levensduur, witter licht en een lager energieverbruik. Qua kwaliteit bieden wij met onze ValueFit producten met een standaard kwaliteit tegen een lagere prijs en HELLA producten met een OE kwaliteit.

Ga voor een compleet overzicht naar: https://shop.hella.com/hbvnlshop/public/hbvnl/nl_NL/UNIVERSAL/46/Kentekenverlichting/universalSearch.xhtml