Varstvo podatkov
 
Izjava o varstvu podatkov

Dobrodošli v koncernu HELLA

Veseli nas, da ste obiskali našo spletno stran in se vam zahvaljujemo za zanimanje za naše podjetje, izdelke in spletne informacije.

HELLA spoštuje vašo zasebnost

Kot upravitelj spletnih strani HELLA GmbH & Co. KGaA, Rixbecker Str. 75, D-59552 Lippstadt, varstvo osebnih podatkov obravnava zelo resno. Varstvo podatkov in informacijska varnost sta sestavna dela politike našega podjetja. Zato sta za nas pomembna tudi varstvo vaše zasebnosti pri obdelavi osebnih podatkov in varnost vseh poslovnih podatkov, ki ju spoštujemo tudi v svojih poslovnih procesih. Osebne podatke, ki jih pridobimo ob vašem obisku naših spletnih strani, obravnavamo zaupno in obdelujemo samo v skladu z zakonskimi določili.

Naše spletne strani lahko vsebujejo povezave na spletne strani drugih ponudnikov, za katere ta izjava o varstvu podatkov ne velja. Na to, ali upravitelji teh spletnih strani upoštevajo zakonske določbe o varstvu podatkov ali ne, ne moremo vplivati.

Osebni podatki

Osebni podatki so informacije, ki jih je mogoče uporabiti, da se razkrije vaša identiteta. Mednje spadajo ime, naslov, naslov za pošiljanje in telefonska številka. Informacije, ki jih ni mogoče povezati z vašo identiteto, na primer število uporabnikov spletne strani, niso obravnavane kot osebni podatki.

Zbiranje, shranjevanje in obdelava osebnih podatkov

Ko obiščete našo spletno stran, shranimo ime vašega ponudnika internetnih storitev, uporabljen tip brskalnika, spletno stran, s katere ste nas obiskali, naša spletna mesta, ki jih obiščete, ter datum in trajanje vašega obiska. Drugih osebnih osebnih podatkov ne beležimo. Našo spletno stran lahko torej obiščete, ne da bi razkrili svojo identiteto.

Če obiščete posebna področja naše spletne strani ali sodelujete v določenih pobudah, se lahko za to pridobijo in shranijo dodatni podatki. Tako bo osebne podatke morebiti treba navesti na primer za sodelovanje v anketi, posredovanje poizvedbe ali izvedbo pogodbe.

Navajanje osebnih podatkov je prostovoljno. Pri poizvedbi prek naših kontaktnih obrazcev ali po e-pošti osebne podatke, ki ste jih navedli, shranimo za namene komunikacije z vami in obdelave vaše poizvedbe.

Za vstop v nekatera področja naših spletnih strani je potrebna ločena prijava. Za registracijo in/ali prijavo vas povprašamo po imenu in/ali drugih osebnih informacijah. Za področja, kot sta HELLA Tech World ali HELLA Partner World, ki so namenjena določeni ciljni skupini, registracijo uporabimo za identifikacijo ciljne skupine. Odločitev, ali boste te podatke navedli, je vaša. Za nekatera dejanja, na primer za priklic določenih informacij, so nekatere navedbe nujno potrebne. Nujno potrebne informacije prepoznate po zvezdicah, ki označujejo »obvezna polja«. Če so poleg »obveznih« na voljo tudi druga polja, gre pri njih za prostovoljne navedbe podatkov.

Uporaba in posredovanje osebnih podatkov, namen obdelave in zakonska podlaga

Vaše osebne podatke uporabljamo za namene tehnične administracije spletnih strani, za vodenje kupcev, za ankete o izdelkih in za marketing v potrebnem in dovoljenem obsegu. Brez vašega dovoljenja podatkov ne posredujemo tretjim osebam zunaj koncerna HELLA, še posebej ne za namene oglaševanja. Pregled podjetij koncerna HELLA najdete na povezavi www.hella-saturnus.com/Podjetje.

Če bomo k temu obvezani zakonsko ali na podlagi sklepa sodišča, bomo vaše podatke posredovali ustreznim organom.

Dostop do podatkov

Za zagotovitev ustreznega poslovanja imajo izbrani zaposleni koncerna HELLA dostop do vaših podatkov. Ti zaposleni vaših podatkov ne smejo uporabljati za lastne namene. Zaposleni, ki se ukvarjajo z obdelavo podatkov, so zavezani k varovanju zaupnosti podatkov in poslovnih skrivnosti. Poleg tega je zagotovljena ustrezna raven varstva podatkov.

Uporaba piškotkov

Informacije o piškotkih:
Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki se pri obisku spletnega mesta prenese v vašo napravo in jo pri tem pomaga identificirati. Uporabljajo se za shranjevanje informacij, kadar obiščete različne spletne strani ali ko se vrnete na spletno stran. Ne vsebujejo osebnih podatkov in ne morejo izvajati programov, ki bi lahko sprožili viruse.

Delovanje:
Piškotki te kategorije se shranijo v napravi obiskovalca in zagotavljajo, da spletno mesto deluje, kot je predvideno.

Statistika:
Piškotki te kategorije se uporabljajo za zbiranje statističnih podatkov o obiskovalcih spletnega mesta z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje. Zbrani podatki se uporabljajo interno in jih ne posredujemo tretjim osebam.

Spletni brskalniki so običajno nastavljeni tako, da samodejno sprejmejo piškotke. Vendar pa lahko samodejno shranjevanje piškotkov izključite ali svoj spletni brskalnik nastavite tako, da vas na pošiljanje piškotkov opozori.

Spremeni nastavitve

Spletno sledenje

Med obiskom naših spletnih strani se zbirajo in vrednotijo informacije, ki jih posreduje vaš brskalnik. Zbiranje podatkov poteka prek pikslov (spletnih svetilnikov), ki so vdelani v spletne strani, pa tudi s pomočjo piškotkov.

Zbrani podatki pomagajo ustvariti anonimne uporabniške profile, ki se uporabljajo kot osnova za spletne statistike. Vendar pa pri tem ne prihaja do osebne identifikacije posameznih uporabnikov ali združevanja z drugimi podatki.

Zbiranje in shranjevanje podatkov lahko kadar koli preprečite s spremembo nastavitev v vašem internetnem brskalniku, ki bo veljala za vse prihodnje obiske spletnih strani. V ta namen v brskalniku izberite nastavitev, ki omogoča blokiranje piškotkov tretjih ponudnikov.

Ta spletna stran uporablja PIWIK PRO Cloud, storitev spletnega analiziranja, ki jo omogoča PIWIK. PIWIK PRO Cloud uporablja »piškotke« – besedilne datoteke, ki se shranjujejo v vašem računalniku ali pametnem telefonu in nam tako pomagajo analizirati, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran. Informacije o uporabi spletnih strani, ki se izdelajo na podlagi piškotkov, PIWIK shrani in obdela na strežnikih v Nemčiji.

IP-naslovi se popolnoma anonimizirajo, preden prek orodja PIWIK Suite dobimo vpogled v zbrane podatke. Anonimiziranja IP-naslovov ni mogoče razveljaviti, zato zbranim podatkom ni mogoče dodeliti IP-naslovov.

S pomočjo teh informacij ovrednotimo obnašanje uporabnikov našega spletnega mesta, o tem izdelamo poročila in konec koncev izboljšamo tudi uporabniško izkušnjo obiskovalcev naše spletne strani. PIWIK teh informacij ne bo predajal tretjim osebam ali jih uporabljal za kakršne koli marketinške ali oglaševalske namene.

Novice

Pri naročilu na novice se vaš e-poštni naslov uporabi za namene lastnega marketinga, dokler prejemanja novic ne odjavite. Odjava je možna kadar koli in jo je mogoče izvesti prek povezave v novicah ali prek funkcije za odjavo na spletni strani.

Za pošiljanje naših novic skrbita tretja ponudnika Campaign Monitor, ki ga upravlja Campaign Monitor Pty Ltd, in Salesforce, ki ga upravlja Salesforce.com inc. Campaign Monitor ponuja obsežne možnosti analize o tem, kako se novice odprejo in uporabljajo. Te analize se nanašajo na skupine in jih ne uporabljamo za individualno vrednotenje prejemnikov novic. Več informacij o Campaign Monitor in varstvu podatkov pri ponudniku Campaign Monitor najdete na povezavi http://www.campaignmonitor.com/policies. Salesforce je rešitev CRM, ki jo uporabljamo v podjetju HELLA. Vaši podatki se shranjujejo na strežnikih v EU. Za več informacij kliknite povezavo https://www.salesforce.com/company/privacy/.

Facebook in Instagram strani za oboževalce

Naše Facebook/Instagram strani za oboževalce so namenjene približevanju našega podjetja in naših izdelkov. 

Ko obiščete naše Facebook/Instagram strani za oboževalce, zbiramo vaše osebne podatke na podlagi upravičenega interesa. 

Kot del dodatka za vpoglede na stran je Facebook prevzel tudi odgovornost za podatke, zbrane in uporabljene v okviru Facebook/Instagram strani za oboževalce. Nadaljnje informacije o Facebook dodatku za vpoglede na stran najdete na naslednji povezavi: https://www.facebook.com/legal/terms/information_about_page_insights_data

Kot del obdelave s strani Facebooka lahko pride do obdelave zunaj EU. V teh primerih Facebook uporablja standardne pogodbene klavzule, ki jih je odobrila Evropska komisija, in odločbe o ustreznosti, ki jih je za nekatere države izdala Evropska komisija. Za več informacij glejte: https://www.facebook.com/policy.php

Dodatno je tudi mogoče, da Facebook uporabniške podatke uporablja za tržne raziskave in oglaševanje. Med drugim je pri tem možno, da se na podlagi vedenja uporabnikov (in posledičnih interesov) ustvarijo profili uporabe. Na podlagi teh profilov uporabe so lahko na in izven Facebooka npr. aktivirani oglasi. V ta namen se na uporabnikovih računalnikih redno shranjujejo piškotki, ki shranjujejo vedenje in interese posameznega uporabnika. Ti profili uporabe lahko vsebujejo tudi druge Facebook podatke, še posebej, če je uporabnik član Facebooka. Več informacij o tem najdete v Facebookovi politiki zasebnosti. 

Če imate dodatna vprašanja o naših straneh za oboževalce na Facebooku/Instagramu ali želite uveljaviti svoje pravice, uporabite spodnje kontaktne možnosti (glejte »Pooblaščenec za varstvo podatkov«). Z vprašanji in pomisleki glede naših Facebook/Instagram strani za oboževalce pa se lahko kadar koli obrnete tudi na Facebook.

Varnost

Izvajamo tehnične in organizacijske ukrepe, da bi vaše podatke, s katerimi upravljamo, zaščitili pred manipulacijo, izgubo, uničenjem ali dostopom nepooblaščenih oseb ali nepooblaščeno objavo. Dostop do vaših podatkov je dovoljen le nekaterim pooblaščenim osebam.

Prenos naših spletnih strani in vaših vnosov na naših straneh prek interneta se načeloma izvaja nešifrirano. Zato ni mogoče izključiti možnosti, da imajo tretje osebe vpogled v prenesene podatke in/ali da do njih dostopajo. Priporočamo vam, da ta vidik upoštevate, ko se odločate, ali in katere podatke nam boste posredovali prek interneta. Na naših portalih, ki zahtevajo registracijo in prijavo, pa, če je možno, za prenos podatkov uporabljamo šifriranje SSL (Secure Socket Layer).

Naše varnostne ukrepe v skladu s tehnološkim razvojem nenehno izboljšujemo in prilagajamo.

Možnost izbire

Vaše podatke bi želeli uporabiti tudi za to, da bi vas obveščali o naših izdelkih in morebiti povprašali za vaše mnenje. Seveda je vaša udeležba v takšnih pobudah prostovoljna. Če se s tem ne strinjate, nam lahko kadar koli pošljete obvestilo, da naj vaše podatke v take namene blokiramo oz. izbrišemo. Zadostuje že sporočilo po e-pošti na naslov, naveden v Osebni izkaznici. Nadaljnje informacije najdete na posamezni lokalni spletni strani.

Informacije, popravki, brisanje, omejitev obdelave, ugovor

Kadar koli imate pravico zahtevati informacije o vaših podatkih v papirni ali elektronski obliki. Poleg tega imate pravico kadar koli naročiti blokiranje ali izbris vseh osebnih podatkov, prepovedati obdelavo podatkov ali naročiti popravek nepravilnih podatkov. (Opozorilo: Če veljajo za državo specifični zakonski roki hrambe podatkov, se podatki pred izbrisom blokirajo za rok, določen s strani posamezne države.)

Pravica do pritožbe pri nadzornem uradu

Če je z obdelavo vaših podatkov kršena veljavna zakonodaja, se imate pravico pritožiti pri nadzornem uradu.

Kontaktni podatki pooblaščenca za varstvo podatkov

S pobudami in pritožbami v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov se lahko po e-pošti ali pošti obrnete na našega pooblaščenca za varstvo podatkov.

Pooblaščenec za varstvo podatkov

Sandra Kašca
Direktorica sektorja za pravno področje in skladnost poslovanja
HELLA Saturnus Slovenija d.o.o.
Letališka c. 17
1000 Ljubljana
Stik

Stanje: Maj 2018