Varstvo podatkov
 
Izjava o varstvu podatkov

Dobrodošli v koncernu HELLA

Veseli smo, da ste obiskali našo spletno stran in se vam zahvaljujemo za vaše zanimanje o našem podjetju, naših izdelkih in naših spletnih informacijah.

HELLA spoštuje vašo zasebnost

Kot podjetje, odgovorno za spletne strani, podjetje HELLA GmbH & Co. KGaA, Rixbecker Str. 75, D-59552 Lippstadt obravnava vprašanje varstva osebnih podatkov zelo resno. Varstvo podatkov in informacijska varnost sta del politike našega podjetja. Varovanje vaše zasebnosti pri obdelavi osebnih podatkov in varnost vseh komercialnih informacij je zato za nas pomembna zadeva, ki jo upoštevamo pri naših poslovnih procesih. Osebne podatke, ki jih zberemo med vašim obiskom naše spletne strani, obravnavamo zaupno in jih uporabljamo le v skladu z zakonskimi predpisi.

Naše spletne strani lahko vsebujejo povezave do tretjih ponudnikov, za katere ta izjava o varstvu osebnih podatkov ne velja. Na to, ali skrbniki teh spletnih strani vzdržujejo in spoštujejo ustrezne predpise o varstvu podatkov, nimamo vpliva.

Osebni podatki

Osebni podatki so podatki, ki se lahko uporabijo za prepoznavo vaše identitete. To vključuje vaše ime in priimek, naslov, poštno številko in telefonsko številko. Podatki, ki jih ni mogoče povezati z vašo identiteto, kot je število uporabnikov na spletni strani, ne štejejo za osebni podatek.

Pridobivanje, shranjevanje in obdelava osebnih podatkov

Ko obiščete našo spletno stran, shranimo ime vašega ponudnika internetnih storitev, vrsto brskalnika, ki ga uporabljate, podatke o spletni strani, preko katere ste obiskali našo spletno stran, spletne strani, ki ste jih obiskali med obiskom naše spletne strani, in trajanje vašega obiska. Drugi osebni podatki se ne shranijo. Našo spletno stran lahko torej obiščete, ne da bi razkrili svojo identiteto.

Kadar obiščete posebna področja naše spletne strani ali sodelujete v določenih kampanjah, se lahko zberejo in shranijo dodatni podatki. Osebne podatke je treba vnesti za sodelovanje v anketi, posredovanje povpraševanja ali za obdelavo pogodbe.

Navedba osebnih podatkov je prostovoljna. Ko oddate povpraševanje preko enega od naših kontaktnih obrazcev ali po e-pošti, shranimo podatke, ki jih posredujete o sebi, da bi olajšali individualno komunikacijo z vami in obdelali vaše povpraševanje.

Nekatera področja naše spletne strani zahtevajo, da se prijavite ločeno, pri čemer vas bomo prosili, da med postopkom registracije in/ali prijave vnesete svoje ime in/ali druge osebne podatke. Na področjih, kot sta Hella TechWorld ali HELLA Partner World, ki naslavljata posebno ciljno skupino, uporabljamo postopek registracije za ustrezno identifikacijo uporabnikov zadevne ciljne skupine. Vaša odločitev je, ali želite te podatke posredovati. Nekatere kampanje ali promocije, kot tiste, ki imajo dostop do posebnih podatkov, od vas zahtevajo številne vnose podatkov. Polja za vnos, ki jih je treba izpolniti, so označena z zvezdico (*). Dodatne informacije, ki niso označene kot obvezne, lahko izpolnite po želji in se posredujejo prostovoljno.

Uporaba in širjenje osebnih podatkov, namen obdelave in pravna podlaga

Vaše osebne podatke uporabljamo za tehnično upravljanje naših spletnih strani, strank, raziskav o izdelkih in trženja v takšnem obsegu, ki je potreben za vsak posamezen primer. Vaših podatkov ne bomo nikoli posredovali tretjim osebam izven skupine HELLA Group brez vašega soglasja, še posebej, kadar gre za tržne namene. Pregled skupine podjetij HELLA je na voljo na spletni strani na www.hella.com/company.

Vaše podatke bomo posredovali organom, ki so upravičeni zahtevati takšne informacije v obsegu, v katerem to zahteva zakon ali je bilo naloženo s sodno odločbo.

Dostop do podatkov

Da bi bilo naše poslovanje pravilno in ustrezno upravljano, ima dostop do vaših podatkov tudi skrbno izbrano osebje iz skupine HELLA Group. Podatkov ti člani osebja ne morejo uporabljati v lastne namene. Pooblaščeni delavci bodo varovali zaupnost in tajnost podatkov. Hkrati je vedno zagotovljena sprejemljiva raven varstva podatkov.

Uporaba piškotkov

Informacije o piškotkih:

Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki se shrani na vašo napravo, ko obiščete spletno stran, da pomaga prepoznati vašo napravo v procesu. Piškotki se uporabljajo za shranjevanje informacij, ko obiščete različne strani spletnega mesta ali ko se vrnete na spletno stran. Piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih podatkov in ne morejo zagnati nobenega programa, ki bi lahko aktiviral virus.

Funkcionalnost:

Piškotki te kategorije se shranijo na napravo obiskovalca, da lahko spletna stran deluje kot je predvideno.

Statistika:

Piškotki te kategorije se uporabljajo za zbiranje statistike o obiskovalcih spletne strani za izboljšanje izkušnje obiska. Zbrani podatki se uporabljajo interno in se ne posredujejo tretjim osebam.

Internetni brskalniki so običajno konfigurirani tako, da piškotke sprejmejo samodejno. Vendar pa lahko funkcijo za samodejno shranjevanje piškotkov deaktivirate ali konfigurirate svoj internetni brskalnik tako, da vas obvesti takoj, ko so piškotki poslani.

Na tem mestu najdete pregledne sezname s piškotki, ki jih uporabljajo spletne strani HELLA.

Spreminjanje nastavitev

Spletno sledenje

Ko obiščete našo spletno stran, se podatki, ki jih pošlje vaš brskalnik, zberejo in ocenijo. Ta postopek zbiranja poteka s pomočjo slikovnih pik (web beacons), ki so integrirane na spletnih straneh, ter z uporabo piškotkov.

Zbrani podatki se uporabijo za ustvarjanje anonimnih profilov uporabe, ki služijo kot osnova za spletno statistiko. Vendar pa posamezni uporabniki niso osebno identificirani, prav tako se podatki ne zbirajo z drugimi podatki.

Zbiranje in shranjevanje podatkov lahko preprečite kadarkoli s spremembo nastavitev v vašem internetnem brskalniku. Ta nastavitev bo prepoznana tudi pri vseh naslednjih obiskih. Če želite to storiti, odprite razdelek z nastavitvami brskalnika in ga konfigurirajte tako, da blokira ali zavrne piškotke tretjih oseb.

Ta spletna stran uporablja PIWIK PRO Cloud, storitev za analizo spletnih strani, ki ga zagotavlja ponudnik PIWIK. Storitev PIWIK PRO Cloud uporablja piškotke – besedilne datoteke, shranjene na vašem računalniku ali pametnem telefonu, ki nam pomagajo analizirati, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran. Podatki, ki jih zberejo piškotki o uporabi spletne strani s strani obiskovalcev, PIWIK shranjuje in obdeluje na strežnikih v Nemčiji.

IP-naslovi so popolnoma anonimizirani, preden lahko vidimo zbrane podatke preko PIWIK Suite. Anonimizacije IP-naslovov ni mogoče povrniti v prejšnje stanje ali povezati IP-naslovov z zbranimi podatki.

Te podatke uporabljamo za ocenjevanje vedenja obiskovalcev naše spletne strani, ustvarjanje ustreznih poročil in izboljšanje spletne izkušnje za obiskovalce naše spletne strani. PIWIK teh podatkov ne bo posredoval tretjim osebam ali jih uporabljal za kakršne koli tržne ali promocijske namene.

Novice

Ob prijavi v novice se vaš e-poštni naslov uporablja za naše lastne tržne namene, dokler se z novic ne odjavite. Odjavite se lahko kadarkoli s klikom na povezavo v novicah ali z uporabo funkcije za odjavo na spletni strani.

Za pošiljanje naših novic uporabljamo storitev Campaign Monitor, ki jo upravlja podjetje Campaign Monitor Pty Ltd in Salesforce, ki jo upravlja podjetje Salesforce.com inc. Campaign Monitor ponuja široke možnosti za analizo odpiranja in uporabe novic. Te analize so specifične za določene skupine in jih ne uporabljamo za individualno ocenjevanje prejemnikov novic. Več informacij o storitvi Campaign Monitor in varstvu podatkov s strani Campaign Monitor lahko najdete na http://www.campaignmonitor.com/policies. Salesforce je rešitev za upravljanje odnosov s strankami (CRM), ki jo uporabljamo v podjetju HELLA. Vaši podatki so shranjeni na strežnikih v EU. Za več informacij glejte https://www.salesforce.com/company/privacy/.

IR-novice (Odnosi z vlagatelji)

Ob prijavi v novice se vaš e-poštni naslov uporablja za pošiljanje izbranih informacij, dokler se z novic ne odjavite. Odjavite se lahko kadarkoli s klikom na povezavo v novicah ali z uporabo funkcije za odjavo na spletni strani.

Za pošiljanje naših IR-novice (Odnosi z vlagatelji) uporabljamo orodje EQS, ki ga upravlja skupina EQS Group AG. Več informacij o orodju EQS in varstvu osebnih podatkov lahko najdete na http://www.eqs.com/en/legal. Vaši podatki so shranjeni na strežnikih v EU.

Instagram in Facebook strani oboževalcev

Naši Facebook in Instagram strani oboževalcev sta namenjeni temu, da vas bolje seznanimo z našim podjetjem in našimi izdelki.

Ob obisku naše Facebook/Instagram strani oboževalcev zberemo vaše osebne podatke na osnovi zakonitega interesa.

Kot del dodatka Page Insights (Vpogledi v stran) se je Facebook strinjal, da bo sprejel in delil odgovornost za podatke, zbrane in uporabljene v povezavi s stranmi oboževalcev Facebook/Instagram. Dodatne informacije o dodatku Facebook Page Insights (Vpogledi v stran) najdete na naslednji povezavi: https://www.facebook.com/legal/terms/information_about_page_insights_data.

Ko Facebook obdeluje podatke, se lahko zgodi, da se podatki obdelujejo izven meja EU. Facebook v tem primeru uporablja standardna pogodbena določila, ki jih je odobrila Evropska komisija in odločbe o ustreznosti, ki jih je izdala Evropska komisija za določene države. Več informacij o tem lahko najdete na: https://www.facebook.com/policy.php.

Poleg tega je mogoče tudi, da Facebook uporablja podatke o uporabnikih za tržne raziskave in oglaševalske namene. Verjetno je, da bo to med drugim uporabljeno za ustvarjanje profilov uporabe na podlagi vedenja uporabnikov (in na podlagi posledičnih interesnih področij). In ponovno, z uporabo teh profilov uporabe kot osnove, je mogoče oglase, na primer, postaviti na ali izven Facebooka. Do takrat se piškotki redno shranjujejo na računalnike uporabnikov. Ti piškotki shranijo vedenje uporabnika in interese vsakega posameznega uporabnika. Takšni profili uporabe lahko vključujejo tudi dodatne Facebook podatke, še posebej, če ima uporabnik Facebook račun. Več informacij o tem je mogoče najti v informacijah Facebooka o varstvu podatkov.

Če imate kakršna koli vprašanja glede naših Facebook/Instagram strani oboževalcev ali bi želeli uveljavljati svoje pravice, uporabite spodnje kontaktne podatke (glejte »Uradna oseba za varstvo podatkov«). Alternativno se lahko s svojimi vprašanji in pomisleki glede Facebook/Instagram strani oboževalcev vedno obrnete na Facebook.

Orodje LinkedIn Insight Tag

Naše spletne strani uporabljajo orodje za pretvorbo »LinkedIn Insight Tag« podjetja LinkedIn Ireland Unlimited Company. To orodje ustvari piškotek v vašem spletnem brskalniku, ki omogoči zbiranje naslednjih podatkov: IP-naslova, lastnosti naprave in brskalnika ter dogodke strani (npr. oglede strani). Ti podatki se šifrirajo, v sedmih dneh anonimizirajo, anonimizirani podatki pa se v 90 dneh izbrišejo. LinkedIn ne deli nobenih osebnih podatkov s podjetjem HELLA, ampak nudi anonimizirana poročila o obiskovalcih spletne strani in uspešnosti prikaza. LinkedIn poleg tega z orodjem Insight Tag nudi tudi možnost ponovnega trženja. Podjetje HELLA lahko uporabi te podatke za prikaz ciljnega oglaševanja izven svoje spletne strani, ne da bi vas identificiralo kot obiskovalca spletne strani. Za več informacij o varstvu podatkov na LinkedInu glejte LinkedInove izjave o zasebnosti.

Člani LinkedIna lahko upravljajo uporabo svojih osebnih podatkov za oglaševalske namene v nastavitvah svojega računa. Za deaktivacijo orodja Insight tag na naši spletni strani (»opt-out«) kliknite tukaj.

Varnost

Izvajamo tehnične in organizacijske varnostne ukrepe za zaščito podatkov, ki jih zberemo od vas in s katerimi upravljamo mi, da jih zaščitimo pred posegi, izgubo, uničenjem ali dostopom s strani nepooblaščenih oseb ter nepooblaščenim razkritjem. Dostop do vaših podatkov ima le nekaj pooblaščenih posameznikov.

Podatki naše spletne strani in podatki, ki jih pošljete naši spletni strani, se praviloma prenašajo v nešifrirani obliki. Posledično ne moremo izključiti, da tretje osebe lahko prestrežejo ter si ogledajo in/ali neposredno dostopajo do podatkov. Prosimo, da to upoštevate pri odločanju o tem, ali in v kakšnem obsegu ste nam pripravljeni posredovati podatke preko interneta. Na naših portalih, kjer je za registracijo in prijavo treba vnesti podatke uporabnika, uporabljamo šifriranje SSL (Secure Socket Layer) za prenos podatkov, kjer koli je to mogoče.

Naše varnostne ukrepe nenehno izboljšujemo in prilagajamo, da sledimo tehnološkemu razvoju.

Izbirna možnost

Vaše podatke želimo uporabljati tudi za obveščanje o naših izdelkih, ter da vas povprašamo o njih, kadar je to potrebno. Seveda je sodelovanje v tovrstnih pobudah z vaše strani prostovoljno. Če se s tem ne strinjate, nam lahko kadar koli pošljete sporočilo z zahtevo, da te podatke blokiramo in/ali izbrišemo. Za to zadostuje pošiljanje elektronske pošte na naslov, ki je naveden v pravnem obvestilu. Več informacij lahko najdete na ustrezni lokalni spletni strani.

Informacije, popravek, izbris, omejitev obdelave, ugovor

Imate pravico pridobiti informacije o svojih podatkih v pisni ali elektronski obliki. Poleg tega imate tudi pravico, da kadarkoli zahtevate blokado ali izbris osebnih podatkov, pravico do ugovora glede obdelave podatkov in pravico do popravka napačnih podatkov. (Upoštevajte: kadar koli bodo začela veljati zakonska obdobja hrambe, specifična za posamezne države, bodo podatki/dokumentacija blokirani pred izbrisom za obdobje, ki ga določi posamezna država.)

Pravica do vložitve pritožbe pri nadzornem organu

Če je obdelava vaših podatkov v nasprotju z veljavno zakonodajo, imate pravico vložiti pritožbo pri nadzornem organu.

Kontaktne informacije uradne osebe za varstvo podatkov

Naši uradni osebi za varstvo podatkov lahko pošljete e-poštno sporočilo ali dopis s predlogi in pritožbami glede uporabe vaših osebnih podatkov.

Pooblaščenec za varstvo podatkov

Nina Groznik
Pravnica
HELLA Saturnus Slovenija d.o.o.
Letališka c. 17
1000 Ljubljana
Stik

Stanje:Maj 2022