Varstvo podatkov
 
Izjava o varstvu podatkov

Dobrodošli pri skupini podjetij HELLA

Veseli smo vašega obiska na naših spletnih straneh in se vam zahvaljujemo za vaše zanimanje za naše podjetje, izdelke in spletne strani.

HELLA spoštuje vašo zasebnost

HELLA KGaA Hueck & Co. kot upravljavec spletnih strani posebno pozornost namenja varstvu osebnih podatkov. Zaščita vaše zasebnosti pri obdelavi osebnih podatkov in varstvo vseh poslovnih podatkov je za nas izjemnega pomena, kar tudi upoštevamo pri naših poslovnih procesih. Osebne podatke, ki jih pridobimo ob vašem obisku naših spletnih strani, obrav-navamo zaupno in jih obdelamo le v skladu z zakonskimi določili. Varstvo podatkov in var-nost informacij sta sestavna dela naše politike podjetja.

Naše spletne strani lahko vsebujejo povezave do spletnih strani drugih ponudnikov, za katere ne velja ta izjava o varstvu podatkov. Nimamo nobenega vpliva na to, ali njihovi upravljavci upoštevajo zakonska določila, ki se nanašajo na varstvo podatkov.

Osebni podatkiOsebni podatki so informacije, ki se lahko uporabijo za razkritje vaše identitete. To so ime in priimek, naslov, poštni naslov, telefonska številka. Informacije, ki jih ni mogoče povezati z vašo identiteto (npr. število uporabnikov spletne strani), niso osebne informacije.

 Zbiranje, shranjevanje in obdelava osebnih podatkov

Ko obiščete naše spletne strani, shranimo ime vašega ponudnika internetnih storitev, spletno stran, prek katere ste nas obiskali, spletne strani, ki ste jih pri nas obiskali, ter datum in trajanje vašega obiska. Nadaljnje osebne informacije o vas običajno niso zajete. Tako lahko načeloma našo spletno stran uporabljate, ne da bi razkrili svojo identiteto.
Če obiščete posebna področja naših spletnih strani ali se želite udeležiti določenih dejanj, so lahko v ta namen zbrani in shranjeni nadaljni podatki. V tem primeru vas bomo posebej ob-vestili, za katere namene bodo ustrezni podatki uporabljeni.
Navedba osebnih podatkov je lahko potrebna na primer za udeležbo pri anketi, posredovanje poizvedbe ali pogodbo.
Pri posameznih področjih naših spletnih strani je potrebna tudi posebna prijava. Pri registraciji in/ali prijavi vas povprašamo o imenu in/ali drugih osebnih podatkih. Za področja, kot je Hella TechWorld ali Hella Aftermarket Club, ki so namenjena določenim ciljnim skupinam, je potrebna registracija, da lahko identificiramo pripadajoče uporabnike ciljne skupine. Sami se lahko odločite, ali boste te podatke vnesli. Pri nekaterih dejanjih, na primer priklic določenih informacij, so nekatere navedbe nujno potrebne. Nujno potrebne navedbe prepoznate po tem, da so označene z zvezdico kot "obvezna polja". Če ste poleg tega povprašani po nadaljnjih navedbah, ki niso označene kot "obvezna polja", gre za prostovoljnje navedbe.

Uporaba in posredovanje osebnih podatkov ter omejena uporaba

Vaše osebne podatke bomo uporabili za namene tehnične administracije spletnih strani, up-ravljanje odnosov s strankami, poizvedbe o izdelkih in trženje, vendar vedno le v za to po-trebnem in dovoljenem obsegu. Vaših podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam zunaj skupine podjetij HELLA brez vaše privolitve, še zlasti ne za reklamne namene. Pregled sku-pine podjetij HELLA najdete na spletnem mestu www.hella.com/Podjetje.
V kolikor bomo zakonsko ali s sodnim sklepom k temu zavezani, bomo vaše podatke posredovali ustanovam, ki so upravičene do teh podatkov.

Uporaba piškotkov

Informacije o piškotkih: Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki se pri obisku našega spletnega mesta prenese v vašo napravo in jo pri tem pomaga identificirati. Piškotki se uporabljajo za shranjevanje informacij, kadar obiščete različne strani spletnega mesta ali ko se vrnete na spletno mesto. Piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih podatkov in ne morejo izvajati programov, ki bi lahko sprožili viruse.

Izvajanje funkcij: Piškotki te kategorije se prenesejo v napravo obiskovalca in zagotavljajo, da spletni mesto deluje tako, kot je predvideno.

Statistika: Piškotki te kategorije se uporabljajo za zbiranje statističnih podatkov o obiskovalcih spletnega mesta z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje. Zbrani podatki se uporabljajo interno in se ne posredujejo tretjim osebam.

Spremeni nastavitve

Internetni brskalniki so običajno nastavljeni tako, da samodejno sprejmejo piškotke. Seveda lahko shranjevanje piškotkov izklopite ali vaš internetni brskalnik nastavite tako, da vas ob-vesti takoj, ko so piškotki poslani.

Spletno sledenje

Za statistično vrednotenje bomo uporabili storitve podjetja Webtrends Inc., 851 SW 6th Avenue, Portland, Oregon 97204, ZDA (www.webtrends.com). Webtrends se je kot ameriško podjetje pridružilo novonastalemu EU-US podjetju za varstvo podatkov z namenom zagotoviti varstvo podatkov, ki bo primerljivo tistemu na evropski ravni.

Med obiskom naših spletnih strani bodo zbrane in ovrednotene informacije, ki jih posreduje vaš brskalnik. Zbiranje podatkov poteka preko piksla (spletni svetilniki), ki je vdelan v spletne strani, pa tudi s pomočjo piškotkov.

Zbrani podatki pomagajo ustvariti anonimne uporabniške profile, ki bodo uporabljeni kot osnova spletnih statistik. Ne prihaja namreč do osebne identifikacije posameznih uporabnikov ali združevanje z drugimi podatki.

Zbiranje in shranjevanje podatkov (z učinkom v prihodnosti) lahko kadarkoli odklonite s spremembo v vašem internetnem brskalniku. Pri tem morate v brskalniku izbrati nastavitev, ki omogoča blokiranje drugih piškotkov oz. piškotkov drugih ponudnikov.

 

To spletno mesto uporablja PIWIK PRO Cloud, storitev spletnega analiziranja, ki jo omogoča PIWIK. PIWIK PRO Cloud uporablja »piškotke« – besedilne datoteke, ki se shranjujejo v vašem računalniku ali pametnem telefonu in nam tako pomagajo analizirati, kako obiskovalci uporabljajo spletno mesto. Informacije o uporabi spletnega mesta, ki se izdelajo na podlagi piškotkov, PIWIK shrani in obdela na strežnikih v Nemčiji. IP-naslovi se popolnoma anonimizirajo, preden preko orodja PIWIK Suite dobimo vpogled v zbrane podatke. Anonimiziranje IP-naslovov ni reverzibilno, zbranim podatkom pa ni mogoče dodeliti IP-naslovov. S pomočjo teh informacij ovrednotimo obnašanje uporabnikov našega spletnega mesta in o tem izdelamo poročila ter konec koncev izboljšamo uporabniško izkušnjo obiskovalcev našega spletnega mesta. PIWIK teh informacij ne bo predajal tretjim strankam ali jih uporabljal za kakršne koli marketinške ali reklamne namene.

Varnost

Sprejeli smo tehnične in organizacijske varnostne ukrepe, da bi vaše podatke, s katerimi up-ravljamo, zaščitili pred manipulacijo, izgubo, uničenjem ali dostopom nepooblaščenih oseb oz. nedovoljenim razkritjem. Dostop do vaših podatkov je dovoljen le nekaterim, pooblaščenim osebam.
Prenos naših spletnih strani in vaših vnosov na naših spletnih straneh prek spleta običajno poteka nekodirano. Zato ni izključeno, da lahko tretja oseba vidi in/ali dostopa do teh prenesenih podatkov. Priporočamo vam, da to upoštevate pri odločitvi, ali nam želite posredovati podatke in katere podatke nam želite posredovati prek spleta. Pri naših portalih, za katere sta potrebni registracija in prijava, po možnosti za prenos podatkov uporabljamo kodiranje SSL (Secure Socket Layer).
Naši varnostni ukrepi se v skladu s tehnološkim napredkom nenehno izboljšujejo in prilagajajo.

Možnost izbire

Vaše podatke bi radi uporabljali tudi za to, da bi vas obveščali o naših izdelkih in vas morda povprašali o njih. Vaše sodelovanje v teh akcijah je seveda prostovoljno. Če se ne strinjate, nam lahko kadar koli pošljete sporočilo, na podlagi katerega bomo podatke v ta namen blokirali ali izbrisali. Zadošča že, da nam pošljete e-pošto na naslov, naveden v osebni izkaznici podjetja. Več informacij lahko najdete na ustrezni lokalni spletni strani.

Informacije in kontakt

Imate pravico do informacij o vaših shranjenih podatkih ter po potrebi tudi pravico do popravka, blokiranja ali izbrisa podatkov. Če so kljub našim naporom za pravilnost podatkov shranjene napačne informacije, jih bomo na vašo zahtevo popravili. Kontaktna oseba za to je naš pooblaščenec za varstvo podatkov.
V primeru predlogov in pritožb glede obdelave vaših osebnih podatkov lahko pooblaščencu za varstvo podatkov pošljete tudi e-poštno sporočilo ali pismo.

Pooblaščenec za varstvo podatkov

Sandra Kašca
Direktorica sektorja za pravno področje in skladnost poslovanja
HELLA Saturnus Slovenija d.o.o.
Letališka c. 17
1000 Ljubljana
sandra.kasca@hella.com

Stanje: 1. september 2017

03/19/2018