God dag, mitt navn er Schlüter!
traktor-schlueter-dieselschlepper-ds15
hella-lampen-historischer-traktor

God dag, mitt navn er Schlüter!

03/19/2020

Også vi blir rørt når helt spesielle personligheter melder seg hos oss. Som for eksempel denne eldre, kloke herren ved navn Schlüter.

 

Årsmodell 1950, men fortsatt sprek: Post fra traktor Schlüter, dieseltraktor DS 15

Av og til får vi helt spesiell post. For eksempel i form av herlige bilder av denne godt bevarte klassikeren fra landbruket. De kom til oss sammen med et brev som den eldgamle traktoren tydeligvis hadde forfattet selv. En skrivende traktor? Denne sensasjonen vil vi selvfølgelig ikke holde tilbake for dere.

 

 

Schlüter: "Selvfølgelig er jeg fortsatt godkjent!"

At den fortsatt er sprek, medgir Schlüter frimodig i sitt brev til HELLA-redaksjonen: "Jeg må innrømme at kravene i landbruket har forandret seg enormt." Men den legger vekt på dette: "Til tross for min høye alder fungerer alt på meg fortsatt." I sin "aktive" tid utførte den sitt daglige arbeid sammen med bestefaren til den nåværende eieren Wilfried, men: "Nå for tiden er jeg litt "gammel og sliten", men fortsatt i topp stand – som man ser." Ja, Schlüter, det ser man virkelig! 

 

Nå nyter den tydeligvis pensjonisttilværelsen med korte turer – over jordene, men også til traktortreff. Den føyer til: "Nå for tiden som regel i fint vær." Men godkjent er den fortsatt!

 

 

Schlüter: "HELLA har jeg lenge hatt et forhold til!"

Grunnen til at den skrev brev til oss, finner vi i de følgende linjene: "Helt siden 1950 har jeg vært nært forbundet med HELLA, mine hovedlyskastere fra HELLA lyser fortsatt trofast opp veien for meg på hjemturene om kvelden."

 

Så hyggelig når en så gammel venn melder seg! Schlüter fortsetter: "Jeg ønsker alle traktorvenner god tur. Kanskje vi treffes en gang. Hilsen deres Schlüter! Kjære Schlüter, mange hilsener tilbake til deg og din familie – vi ønsker deg fortsatt god tur! Dine "gamle" venner i HELLA