Bare science fiction eller kan det snart tas i bruk?
BACK

Bare science fiction eller kan det snart tas i bruk?

02/26/2019

Autonom landbruksteknikk ser ut til å være i startgropa overalt. Det viser også det internasjonale Field Robot Event (FRE) som i 2018 ble arrangert for 16. gang allerede.

 

20 team fra ti land
På dette Field Robot Event som har blitt arrangert hvert år siden 2003, konkurrerer internasjonale studentlag med sine landbruksroboter om de beste resultatene på åkeren. Den grunnleggende ideen: å teste fremtidsrettede teknologier på området robotikk og presisjonslandbruk under reelle betingelser på åkeren. Og ikke bare det: Teamene av unge studenter har samtidig muligheten til å diskutere med hverandre og med interesserte besøkende og dermed videreutvikle ideene sine.

 

Live-demonstrasjoner i forskjellige disipliner
Hver dag foregår det live-demonstrasjoner av landbruksrobotene. Blant oppgavene som skal løses på forsøksåkeren, er enkel og videregående navigasjon inkludert å vike for hindringer, ugressregulering, dyrkingsmessig korrekt behandling av en flate med såvarer, som først må lesses automatisk fra en fyllestasjon, samt en fritt valgt oppgave til slutt. Her kan teamene i en selvvalgt landbruksrelatert oppgave vise hva robotene deres "har å by på". Og tilskuere er hjertelig velkomne på demonstrasjonene, for de unge forskerne er de som "saltet i suppa“!