Volkswagen Transporter T6 - Ujævn tomgang / motoren går i stå

Datablad
ProducentVolkswagen
ModelTransporter T6
MotorCXFA/CXHA/CXGA/CXGA/CXGB/CXGC/CXHB
Årgang2015 - 2019
SymptomUjævn tomgang / motoren går i stå

Vigtig sikkerhedsbemærkning De følgende tekniske informationer og praktiske tips er udarbejdet af HELLA for at hjælpe bilværkstederne professionelt i deres arbejde. De informationer, der gives på denne hjemmeside, skal kun benyttes af brancheuddannede fagfolk.

Motoren går ujævnt i opvarmningsfasen/ motoren går i stå efter koldstart

Hvis motoren i ovennævnte køretøjer går i stå eller går ujævnt efter koldstart, kan årsagen være en utæthed i indsugningssystemet. Der kan være lagret forskellige fejlkoder i styreenheden vedrørende falsk luft. Kontrollampen for motorstyringen kan tænde.

 

Der skal udvises særlig opmærksomhed på samlingen mellem luftmassesensoren og luftfiltret. Der er en mulighed for, at tætningsringen er beskadiget eller er forkert monteret.

 

For at afhjælpe dette skal man adskille samlingen og kontrollere, at tætningsringen er korrekt monteret. Evt. skal den udskiftes.

 

I nogle tilfælde kan tætningsringen mangle helt. Den er evt. glemt under tidligere vedligeholdelses- eller reparationsarbejde.


Det kan måske også interessere dig

Eftertryk, videregivelse, mangfoldiggørelse i enhver form samt meddelelse af indholdet i dette dokument, også delvist, er kun tilladt med vores udtrykkelige skriftlige samtykke og med angivelse af kilde. Skematiske fremstillinger, billeder og beskrivelser tjener kun til forklaring og visning af dokumentteksten og kan ikke anvendes som grundlag for indbygning og konstruktion. Alle rettigheder forbeholdes.