Kia Sportage - mangelfuld effekt af klimaanlæg

Datablad
ProducentKia
ModelSportage (SL)
Årgang2010 - 08,2014
SymptomMangelfuld effekt af klimaanlæg

Vigtig sikkerhedsbemærkning De følgende tekniske informationer og praktiske tips er udarbejdet af HELLA for at hjælpe bilværkstederne professionelt i deres arbejde. De informationer, der gives på denne hjemmeside, skal kun benyttes af brancheuddannede fagfolk.

Mangelfuld effekt af klimaanlægget, når udetemperaturen er høj

Hvis klimaanlæggets effekt er utilstrækkelig ved høje udetemperaturer, kan en defekt fordampertemperatursensor (eksempelbillede) være årsagen. Forkerte måleværdier kan medføre, at fordamperen fryser til og blokerer luftstrømmen.

 

Før udskiftning af sensoren skal klimaanlægget kontrolleres for korrekt påfyldt mængde, tryk og andre mulige årsager til fejl (kabinefilter, kondensator, fordamper).

 

Ved hjælp af et diagnoseapparat kan fejlhukommelsen udlæses, og de målte værdier for fordamperens temperatursensor kan kontrolleres.

 

Temperatursensoren er placeret i det øverste højre hjørne af fodrummet i førersiden. For at få adgang til den skal du fjerne afdækningerne.


Det kan måske også interessere dig

Eftertryk, videregivelse, mangfoldiggørelse i enhver form samt meddelelse af indholdet i dette dokument, også delvist, er kun tilladt med vores udtrykkelige skriftlige samtykke og med angivelse af kilde. Skematiske fremstillinger, billeder og beskrivelser tjener kun til forklaring og visning af dokumentteksten og kan ikke anvendes som grundlag for indbygning og konstruktion. Alle rettigheder forbeholdes.