Ford Focus ST - Dårlig motorgang og øget olieforbrug

Datablad
ProducentFord
ModelFocus
MotorHYDA, HWDA
ÅrgangFra 2004
SymptomDårlig motorgang og øget olieforbrug

Vigtig sikkerhedsbemærkning De følgende tekniske informationer og praktiske tips er udarbejdet af HELLA for at hjælpe bilværkstederne professionelt i deres arbejde. De informationer, der gives på denne hjemmeside, skal kun benyttes af brancheuddannede fagfolk.

Ford Focus ST - Dårlig motorgang og øget olieforbrug

Hvis der konstateres dårlig motorgang og øget olieforbrug i de ovennævnte modeller, kan en mulig årsag være en defekt krumtaphusventilation. I nogle tilfælde hørte man også en summende eller fløjtende

 

lyd fra motorrummet. Hvis lyden ændrer sig, når oliepåfyldningsdækslet åbnes i tomgang, tyder det på den nævnte fejl. En defekt membran er årsag til, at oliekredsløbet ikke længere er adskilt fra gasserne i krumtaphuset. Det medfører, at der trænger motorolie ind i indsugningskanalen og forårsager de ovenfor beskrevne problemer.

INFORMATION

På disse modeller udgør krumtaphusudluftningen og oliefilterhuset en enhed og skal udskiftes komplet i tilfælde af fejl. Denne fejl kan også forekomme i andre modeller med samme motortype.


DET KAN MÅSKE OGSÅ INTERESSERE DIG

Eftertryk, videregivelse, mangfoldiggørelse i enhver form samt meddelelse af indholdet i dette dokument, også delvist, er kun tilladt med vores udtrykkelige skriftlige samtykke og med angivelse af kilde. Skematiske fremstillinger, billeder og beskrivelser tjener kun til forklaring og visning af dokumentteksten og kan ikke anvendes som grundlag for indbygning og konstruktion. Alle rettigheder forbeholdes.