Radarsensor

HELLA har i mere end et årti produceret radarsensorer i området 24 GHz-smalbånd. HELLA havde allerede i 2005 udviklet den første generation af 24 GHz-radarsensorer til serieproduktion. Sensorerne er velegnede til systemer, som i mellemtiden er blevet etableret som standard, så som blindvinkel-registrering, vognbaneskift-assistent samt hjælp til baglæns udkørsel fra P-plads. 

 

Radarsensoren registrerer og bearbejder informationer om hastighed, vinkel og afstand til genstande i et område på op til 70 meter bag ved køretøjet. Helt fra første generation af enhederne har man benyttet modulationsproceduren LFMSK (Linear Frequency Modulation Shift Keying).

 

Ved hjælp af denne procedure kan man registrere og bestemme afstanden og den relative hastighed i forhold til flere objekter med kun et enkelt signal (chirp), hvis frekvens ændres med tiden.

 

I tredje radar-generation benyttes en videreudviklet FM-variant, hvor modulationsbåndbredden er begrænset til maks. 200 MHz. Dette system arbejder med en gennemsnitlig sendeeffekt på 13 dBm (EIRP) i et frekvensbånd mellem 24,05 og 24,25 GHz. Den herved opnåede opløsning i stedbestemmelsen på 0,75 m er velegnet til de hæk-funktioner, der er udviklet.

 

Vinkelbestemmelsen sker ved hjælp af den såkaldte monopuls-proces. Dette system foretager en fasesammenligning af radar-refleksionerne via de enkelte modtagelsesgrene på basis af specifikke procedurer for bearbejdning af signalerne.

 

I fjerde generation af radarsensorer er der integreret en ekstra sikkerhedsfunktion, nemlig udstigningsassistenten. Den kan i god tid registrere farlige situationer som forbikørende køretøjer og advare personerne i bilen, inden de stiger ud.

Hvorfor Hella?

 • I kraft af den kompakte udformning og de gode overføringsegenskaber for 24 GHz-teknologien kan disse sensorer monteres eller integreres skjult bag kofangeren
 • Frekvensmodulation og antennestørrelse er perfekt afstemt
 • Gennemprøvet masseproduktion af produkter, funktioner og montering
 • Optimalt forhold mellem omkostninger og effekt i sammenligning med andre radarteknologier

YDERLIGERE INFORMATIONER OM VORES RADARSENSORER

Universaldele - modeluafhængige reservedele

Universaldele - modeluafhængige reservedele

Med kataloget over universaldele kan du søge målrettet efter modeluafhængige produkter inden for områderne lys og lygter, elektriske komponenter/elektronik.

De vigtigste målgrupper er:

 • lastbiler,
 • påhængskøretøjer,
 • landbrugs-/entreprenørmaskiner samt
 • busser/campingvogne.
Katalog over universaldele

Modelspecifikke reservedele

Konceptet for vores online-katalog er, at det skal være let at finde det, man leder efter. Derfor kan du f.eks. ganske enkelt indtaste det pågældende køretøj, typebetegnelsen eller motorkoden i vores omfattende producentliste.

Vi giver dig supplerende information til de vigtigste oplysninger om vores produkter, så som

 • artikelinformationer,
 • monteringsvejledninger,
 • sikkerhedsdatablade og
 • OE-numre

oven i købet.

Modelspecifikke reservedele

Hella katalog-app

Hella katalog-app

Med vores katalog-app finder du hurtigt Hella produkter til personbiler og lastbiler. Den intuitive brugerguide guider dig til det passende resultat i få trin – helt enkelt og ukompliceret: Efter du hurtigt har valgt biltype, mærke og modelvariant, får du vist de rigtige HELLA-produkter. Resultatet vises overskueligt, sorteret efter moduler og produktområder, og giver også mulighed for visning af yderligere informationer, illustrationer, tekniske data og produktsammenligning.

Produkt-info som PDF-download

Produkt-info som PDF-download

Informationer om forskellige produkter i en database.

Kort-info