Klar til E-mobilitet

Elkøretøjer fortsætter med at vinde indpas og vinder også stadig mere indpas på eftermarkedet. Som grossistleddets partner og værkstedets ven sætter vi dig i stand til at mestre transformationen.

HELLA: Innovativ producent af originalt udstyr og partner for bilproducenterne

Hybrid- og elbiler er allerede et almindeligt syn på vores veje - og de vil spille en endnu større rolle i fremtiden. Som innovativ producent af originalt udstyr og partner for bilproducenterne spiller vi en afgørende rolle i denne udvikling. Dermed yder vi et vigtigt bidrag til mere og mere klimavenlige drivliner. Forskning og udvikling for at skabe innovation i det originale udstyr fortsætter i serieproduktionen. Samtidig gør vi det muligt for vores partnere på det uafhængige eftermarked at klare denne transformation med succes.

E-mobilitet stiller nye krav til det uafhængige eftermarked

Elektromobilitet vinder mere og mere frem. I 2035 vil den globale bestand af elbiler, der er relevant for eftermarkedet, være på 200 millioner (Deloitte, IHS Markit World View, 2021). Grossister og uafhængige værksteder har derfor intet andet valg end at tage E-mobilitet til sig - og står over for store udfordringer i forbindelse med ændringerne i drivkraften. Elkøretøjer kræver f.eks. andre komponenter, tjenester og support. Som partner for grossister og værkstedets ven og på basis af vores stærke ekspertise inden for originaludstyr er vi også en omfattende leverandør af løsninger til eftermarkedet, når det gælder eldrift.

Din altdækkende partner til alle aspekter af elektromobilitet

Vi overfører reservedele og OE-know-how til det uafhængige reservedelsmarked og støtter værksteder og grossister fuldt ud ved transformationen af køretøjerne. Og alt dette fra en enkelt leverandør: Fra de rigtige reservedele, intelligent diagnosticering og kalibreringsmuligheder til effektiv uddannelse, produkt- og monteringsinformation. Det giver os ikke kun en unik position, men hjælper frem for alt vores partnere på eftermarkedet med at klare de stigende krav. HELLA forenkler grossistleddets forretning og gør hverdagen på værkstederne hurtigere, mere rentabel og fremtidssikret.

De vigtigste komponenter

Værksteder og grossister finder et bredt produktsortiment af komponenter og systemer til fuldelektriske køretøjer ("Battery Electric Vehicles" BEV) fra disse fire hovedgrupper hos HELLA:

 

  • Elektrisk drivline: Omdanner elektrisk energi til mekanisk effekt hhv. fremdrivning.
  • Energimanagement Styrer, måler og optimerer energisystemets ydeevne.
  • Termokontrol: Holder temperaturen på el-motoren, effektelektronikken og andre komponenter inden for det optimale temperaturområde
  • Ladeudstyr: Gør det muligt at tilslutte køretøjet til en ekstern strømforsyning for at oplade batteriet

 

Grossister og uafhængige værksteder finder løsninger hos HELLA, før problemet opstår. HELLAs produktsortiment på eftermarkedet omfatter allerede over 1500 produkter fra sektoren for E-mobilitet. Tendensen er fortsat stigende.

 

Ud over det omfattende produktsortiment fra elektroniksektoren tilbyder HELLA grossister og uafhængige værksteder en bred vifte af produkter til en række forskellige anvendelser inden for E-mobilitet. Fra modelspecifikke lygtertil universalprodukter, bremsesystemer, diagnostik og meget mere. Tendensen er fortsat stigende.

Kvalifikation til højspænding: Bliv ekspert i elektromobilitet med HELLA Academy

Hvis medarbejderne ikke har de nødvendige kvalifikationer, må autoværkstederne ikke udføre arbejde på hybrid- og elbiler. I udvalgte lande skaber HELLA Academy forudsætningerne for selvstændige virksomheder i bilbranchen med et omfattende uddannelsesprogram: Medarbejderne kan deltage i praktiske kurser og webinarer for at kvalificere sig til professionelt og sikkert arbejde på køretøjer med højspændingssystemer og deres komponenter.

 

Personer, der er kompetent uddannet: De må udføre almindeligt arbejde på køretøjet, som ikke direkte påvirker HV-systemet. Det omfatter f.eks. karrosseriarbejde, olie- og hjulskift, arbejde på konventionelle bremsesystemer tæt på hjulnavsmotorer, arbejde ved siden af HV-ledninger i styretøjet, forbrændingsmotoren, aksler osv. samt arbejde på det konventionelle elektriske system i køretøjet.

 

Teknisk kvalifikation til at arbejde på højspændingsanlæg i spændingsfri tilstand: Med denne kvalifikation kan specialisterne arbejde selvstændigt og sikkert på spændingsfrie højspændingsanlæg. Det omfatter f.eks. arbejde på spændingsfri HV-systemer og -komponenter samt aktiviteter i risikoområderne.

 

Teknisk kvalifikation til at arbejde på højspændingsanlæg under spænding: Aktiviteter, hvor medarbejderne kan komme til at berøre højspændingskomponenter eller -dele med kropsdele eller værktøj, betragtes som arbejde på spændingsførende HV-systemer, hvis den spændingsfri tilstand ikke er sikret, og elektrisk risiko ikke kan udelukkes. En kvalificering på dette niveau gør det muligt for den kvalificerede person at arbejde selvstændigt og sikkert på højspændingssystemer. Dette kvalifikationsniveau er især rettet mod ansatte på værksteder, der allerede har professionelle HV-arbejdspladser.

Elektromobilitet i værkstedet: Også et spørgsmål om udstyr

Professionel højspændingsuddannelse for medarbejdere på autoværksteder er et grundlæggende krav for at kunne arbejde med elbiler og hybridbiler. Og uden det rette værkstedsudstyr kan elbiler heller ikke vedligeholdes eller repareres. Eksperter anslår, at investeringsomkostningerne til at indrette en arbejdsplads til sådanne arbejder vil ligge i størrelsesordenen 50.000 euro.