Monofunctionele lamp
Trucks
Monofunctionele lamp

HELLA monofunctionele lampen: één functie. Veel voordelen.

Monofunctionele lampen zijn vooral in het bedrijfswagensegment een belangrijk bestanddeel van de voertuigverlichting. Ze dragen bij tot een verhoging van de veiligheid, bijvoorbeeld doordat voertuigen beter waarneembaar zijn, of verbeteren het comfort voor de gebruiker aanzienlijk, zoals in het geval van interieurverlichting.
HELLA heeft ook op het gebied van monofunctionele lampen een breed en optimaal op de behoeften van de gebruikers afgestemd assortiment, dat onder andere zijmarkerings- en contourlampen, interieurverlichting en kentekenplaatverlichting omvat. Een overzicht van alle producten vindt u in onze universele onderdelencatalogus.

04/21/2016

  • De led-zijmarkeringslampen van HELLA bieden efficiënte ledtechniek en precisie-optiek.

Markeringslampen voor trucks en trailers leveren een belangrijke bijdrage aan de veiligheid in het wegverkeer. Want alleen met zijmarkerings-, positie- en contourlampen is het complete voertuig ook in het donker en bij slecht licht goed waarneembaar. De markeringslampen van HELLA gaan lang mee, hebben een sterke lichtkracht en zijn snel en eenvoudig te monteren.

Productvoorbeeld: led-zijmarkerings-, positie- en contourlamp.
Door de combinatie van de efficiënte ledtechniek met precisie-optiek voldoen de HELLA led-markeringslampen aan de wettelijke voorschriften voor de lichtverdeling, terwijl het opgenomen vermogen 80% minder is dan bij gebruik van gloeilampen. Zo dragen ze niet alleen bij tot verhoging van de veiligheid, maar besparen ze ook energie. Naast varianten voor horizontale en verticale montage zijn er ook 12 V- en 24 V- uitvoeringen verkrijgbaar.

04/21/2016
  • De led-zijmarkeringslampen van HELLA bieden efficiënte ledtechniek en precisie-optiek.

Wanneer u aan voertuigverlichting denkt, is interieurverlichting waarschijnlijk niet het eerste wat in u opkomt. Ten onrechte, want interieurverlichting zorgt niet alleen voor meer comfort, maar kan ook bijdragen tot verbetering van de veiligheid. Zo zijn met geschikte interieurverlichting bijvoorbeeld kaarten en andere documenten vaak beter leesbaar.
Het HELLA programma omvat een groot aantal verschillende interieurlampen en biedt voor iedere situatie een passend product.
Er zijn niet alleen lampen voor vaste in- of aanbouw, maar ook een groot aantal interieurlampen die werken op de sigarettenaansteker en afhankelijk van het gebruiksdoel bijvoorbeeld leverbaar zijn met een flexibele zwanenhals in diverse lengtes.
Ook wat het soort lamp betreft, bieden wij een grote keuze – van halogeen tot led. Overtuig uzelf van de diversiteit van ons programma door een kijkje te nemen in onze universele onderdelencatalogus.

04/21/2016
  • Led-interieurverlichting truck

Kentekenplaatverlichting heeft tot doel te waarborgen dat het kenteken ook bij slecht zicht, bijvoorbeeld in het donker, leesbaar is en is wettelijk voorgeschreven.
Behalve dat het kenteken goed herkenbaar moet zijn, is het ook belangrijk dat achteropkomend verkeer niet door de verlichting wordt gehinderd. Dat wil zeggen dat deze niet mag verblinden.
De kentekenplaatverlichting van HELLA voldoet aan alle wettelijke eisen en zorgt voor een optimale waarneembaarheid.

Productvoorbeeld: led-kentekenplaatverlichting
De extreem platte led-kentekenplaatverlichting van HELLA heeft dankzij vier powerleds en de precisieoptiek een hoge lichtopbrengst, terwijl het energieverbruik buitengewoon gering is. Deze kentekenplaatverlichting is zowel verkrijgbaar als inbouwvariant als in een variant voor aanbouw aan de zijkant van het kenteken. Van de aanbouwvariant is er dankzij de optimale lichtopbrengst maar één lamp per kentekenplaat nodig; van de inbouwvariant zijn er twee lampen per kentekenplaat nodig. De opbouwvariant is bij uitstek geschikt voor toepassing op trailers.
De beschermingsklasse IP 6K9K waarborgt een grote stof- en waterdichtheid. De beproefde HELLA kentekenplaatverlichting met gloeilamp kan probleemloos worden vervangen door de led-inbouwvariant – zo kan er snel een energie-efficiënte upgrade worden uitgevoerd.

04/21/2016
  • Led-kentekenplaatverlichting truck
  • Print