Fényszórók
 

Fényforrások

Az autóvezetők többségét feszültté teszik a rossz látási viszonyok. [1] Ez a feszültség enyhül, ha az előttük levő út jól meg van világítva; a jó világítás jelenti a legjobb éjjellátó rendszert. Az autó feltalálása óta a HELLA innovációs mérföldköveket tett le, és ma is előre tekint a jövő kihívásaira. A vezetési kényelem és a biztonság elősegítésére összepontosítunk, de emellett a HELLA világítási termékek tetszetős kivitele lehetővé teszi a gyártók számára egyedi formavilág és elhelyezési stratégia kialakítását. Tudjon meg többet világítási termékeink választékáról és egyedi termék kategóriáinkról!

[1] Frost & Sullivan

01/17/2013

Halogén

 
 

Xenon

 
 

LED

 
 
 
 

Világító rendszerek

Az egyik első fényen alapuló asszisztens rendszer a dinamikus kanyarvilágítási funkció volt, melyet 2003-ban vezettek be. Ebben a rendszerben a világító modulok a kormánykerék szögének megfelelően forognak, majdnem megduplázva a belátható tartományt kanyarban.

A dinamikus kanyarvilágításon alapuló egyik fejlesztés az Adaptív elülső világítási rendszer (AFS). Ez a rendszer mind a kormányzási szöget, mind pedig a jármű sebességét felhasználja az út bevilágításával kapcsolatos paraméterként. E belső információ alapján a VarioX modul egyik hengerével különféle fényelosztási típusok alakíthatóak ki, beleértve a városi világítást, a vidéki világítást, az autópálya világítást és a kedvezőtlen időjárási viszonyoknak megfelelő világítást.

Az adaptív leárnyékolási vonal (aCOL) fejlesztése még egy lépéssel tovább megy. Ez a jellemző a jármű környezetéből származó adatokat is felhasználja a fényelosztáshoz. Egy kamera észleli a közeledő forgalmat és az előrébb haladó járműveket, és egy léptető motor milliszekundumok alatt elforgatja a VarioX modult a kívánt helyzetbe. Ez azt jelenti, hogy a fénykúp mindig pontosan a szembe jövő forgalom előtt ér véget, vagy éppen az elöl haladó jármű mögött.

A vakításmentes távolsági fényszóró funkció azt jelenti, hogy a vezető folyamatosan bekapcsolt fényszóróval vezethet. Ha a kamera más járművet észlel az úton, a távolsági fényszóró fényelosztása az adott terület lefedéséhez kerül beállításra.

A LED-eket most szélesebb területek megvilágítására használják mint valaha, de a jövőben ezzel ellentétes funkciót is betöltenek majd. A célzott spot világítási funkció lehetővé teszi adott tárgyak vagy például az út szélén játszó gyermekek speciális megvilágítását. Ez időben felhívja a vezető figyelmét ezekre a potenciális veszélyekre, ami gyorsabb reakciót tesz lehetővé.

09/18/2012

Adaptív első világítás rendszer (AFS)

 
 

Adaptív leárnyékolási vonal

 
 

Függőleges leárnyékolási vonal

 
 
 
 
 
 
 
Liquid Crystal HD
Liquid Crystal HD
HELLA_LCD_The_Art_of_Light_Teaser
Integrálása a folyadékkristályos kijelzőket (LCD) egy LED fényszóró új távlatokat nyit az autóipari világítástechnika. A videó elindítása
 
Matrix LED system
MATRIX LED RENDSZER
Matrix_LED_system
Az elektronikusan vezérelt Matrix LED rendszer segítségével az autósok folyamatosan használhatják a távolsági fényt anélkül, hogy vakítanák a többi járművet. A videó elindítása
 
A XENON FÉNYSZÓRÓK ELŐNYEI A XENON FÉNYSZÓRÓK ELŐNYEI
Mehrwertfaktor.jpg
Mehrwertfaktor
Nézze meg ezt a videót és tudjon meg többet a xenon fényszórók előnyeiről! A videó elindítása
 
ADAPTÍV ELÜLSŐ VILÁGÍTÁSI RENDSZER
ADAPTÍV ELÜLSŐ VILÁGÍTÁSI RENDSZER
FF_AFS
Tudjon meg többet az AFS rendszerről. A videó elindítása
 
ADAPTÍV LEÁRNYÉKOLÁSI VONAL
ADAPTÍV LEÁRNYÉKOLÁSI VONAL
FF_Adaptive_HDG
Kattintson ide a videó megtekintéséhez az adaptív leárnyékolási vonalról. A videó elindítása
 
VAKÍTÁSMENTES TÁVFÉNYSZÓRÓ
VAKÍTÁSMENTES TÁVFÉNYSZÓRÓ
Verticale_HDG
Ide kattintva további információkat talál a vakításmentes távfényszórókról. A videó elindítása
 
LETÖLTÉS
Világítás-Technika Üzletág
 
04/08/2015