Συνεργεία & υπηρεσίες / 18.04.2019
 
Συνεργεία & υπηρεσίες / 18.04.2019

Διάγνωση ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων

  • Το λογισμικό mega macs περιλαμβάνει περίπου 300 υβριδικά και 113 ηλεκτρικά μοντέλα
  • Απαιτείται πιστοποίηση ασφάλειας οχημάτων υψηλής τάσης
08/05/2019
08/05/2019

Ihringen, 18 Απριλίου 2019. Η μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση αντανακλάται στον αυξανόμενο υβριδισμό των οχημάτων. Για το λόγο αυτό, τα συνεργεία συνιστάται να προετοιμαστούν για εργασίες σε οχήματα υψηλής τάσης. Εξάλλου, οι απαιτήσεις συντήρησης στα οχήματα με ηλεκτρονικό κινητήρα είναι ίδιες με τις απαιτήσεις των παραδοσιακών κινητήρων καύσης - αν όχι υψηλότερες. Όπως και τα άλλα οχήματα, τα αμιγώς ηλεκτρικά χρειάζονται μια μπαταρία που λειτουργεί καλά, ενα σύστημα διαχείρισης θερμότητας καθώς και εξελιγμένη τεχνολογία αισθητήρων για τα συστήματα υποβοήθησης, τα φρένα και τα συστήματα ανάρτησης και άνεσης. Όλα αυτά τα συστήματα απαιτούν συντήρηση και επισκευή. Ωστόσο, αυτό πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή, καθώς η υψηλή τάση μέχρι 1000 volt είναι ενδεχόμενη απειλή για τη ζωή.

 

Όσον αφορά τη διάγνωση των ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων, οι χειριστές ενός σημερινού mega macs της Hella Gutmann δεν χρειάζεται να ανησυχούν. Ο κατάλογος των περίπου 50.000 μοντέλων που καλύπτονται από το διαγνωστικό λογισμικό mega macs περιλαμβάνει έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό οχημάτων με εναλλακτικά συστήματα κίνησης. Από τον Μάιο του 2019, το λογισμικό mega macs περιλαμβάνει περισσότερα από 400 ηλεκτρικά και υβριδικά της Audi, BMW, Chevrolet, Citroën, Honda, Hyundai, Kia, Lexus, Mercedes, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Volvo και VW. Το χαρτοφυλάκιο των συστημάτων κίνησης περιλαμβάνει plug-in υβριδικά, πλήρη υβριδικά, καθώς και ηλεκτρικά οχήματα.

 

Διάγνωση, δεδομένα και τεχνική υποστήριξη

Με ένα διαγνωστικό mega macs, τα ανεξάρτητα συνεργεία διαθέτουν ήδη το απαραίτητο εργαλείο για την επέκταση των υπηρεσιών τους σε ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα. Ωστόσο, για να μπορέσει ένα συνεργείο να προσφέρει αυτή την υπηρεσία, τουλάχιστον ένας υπάλληλος θα πρέπει να έχει λάβει επίσημες οδηγίες σχετικά με την ηλεκτρική λειτουργία ή να έχει την ιδιότητα του «τεχνίτη υψηλής τάσης». Για να μπορέσετε να εκτελέσετε μη ηλεκτρικές εργασίες όπως συντήρηση και επισκευή σε ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα, το σύστημα υψηλής τάσης θα πρέπει πρώτα να απενεργοποιηθεί. Μόνο εξειδικευμένο προσωπικό είναι εξουσιοδοτημένο να το κάνει αυτό.

 

Όταν εργάζεστε σε ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα, ο τεχνίτης καθοδηγείται επίσης από το mega macs. Το διαγνωστικό εργαλείο επικοινωνεί με την ECU, μεταδίδει δεδομένα και προτείνει λύσεις. Τα βήματα εργασίας, τα οποία για λόγους ασφαλείας πρέπει να εκτελούνται μόνο από προσωπικό εκπαιδευμένο σε οχήματα υψηλής τάσης, επισημαίνονται με εμφανή προειδοποιητικά μηνύματα. Δεδομένου ότι τα ανεξάρτητα συνεργεία έχουν αυξημένη ζήτηση για εργασίες σε συστήματα υψηλής τάσης οχημάτων, η Hella Gutmann προετοιμάζει σημαντικές προσθήκες στην διάγνωση υψηλής τάσης από το φθινόπωρο του 2020.

 

Η ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση και υποστήριξη συμπληρώνουν τις διαγνωστικές λειτουργίες των συστημάτων mega macs. Περίπου 90 εξειδικευμένοι τεχνικοί οχημάτων από την Γραμμή Τεχνικής Υποστήριξης παρακολουθούν τακτικά εκπαιδευτικά σεμινάρια - συμπεριλαμβανομένων των εκπαιδεύσεων σε οχήματα με ηλεκτροκίνηση. Επί του παρόντος, η Ακαδημία HELLA προσφέρει εκπαιδεύσεις σε συμβατικά οχήματα και διεξάγεται σε δύο τοποθεσίες στη Γερμανία. Επιπλέον εκπαιδευτικές δραστηριότητες βρίσκονται στο στάδιο της προετοιμασίας www.hella-gutmann.com

 
08/05/2019 13:59
 
 
 
ΑΡΘΡΟ-ΛΗΨΗ
 
08/05/2019
Επικοινωνία
Dr. Markus Richter
Υπεύθυνος τύπου της εταιρείας
Rixbecker Str. 75
59552 Lippstadt
Τηλ.: +49 2941 38-7545
Φαξ: +49 2941 38-477545
Markus.nxsu@ftyoRichter@hella.com
 
08/05/2019