Συνεργεία & υπηρεσίες / 16.08.2018
 
Συνεργεία & υπηρεσίες / 16.08.2018

Hella Gutmann dongle για αποδοτική διαχείριση παραγγελιών

  • Δεδομένα οχημάτων «μέσω αέρα»
  • Προβλεψιμότητα παραγγελιών και διελεύσεων
  • Επιπλέον ασφάλεια για τους πελάτες
10/30/2018
10/30/2018

Ihringen, 16 Αυγούστου 2018. Η αυξανόμενη δυνατότητα διασύνδεσης μεταξύ οχημάτων μπορεί να είναι συναρπαστική αλλά συγχρόνως εξάπτει την φαντασία των σκεπτικιστών, για παράδειγμα στην περίπτωση της λειτουργίας eCall. Αυτή όμως η ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ και με τα οχήματα, ανοίγει ένα πλήθος νέων ευκαιριών και επιλογών. Αυτές οι ευκαιρίες πρέπει να χρησιμοποιούνται και φυσικά δεν είναι μόνο οι αυτοκινητοβιομηχανίες που μπορούν να λάβουν δεδομένα από τα οχήματα για να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες για δικούς τους σκοπούς. Με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, ειδικά για τα ανεξάρτητα συνεργεία, η Hella Gutmann Solutions ασχολείται εντατικά με το θέμα «over-the-air vehicle data».«Διερευνάμε την έννοια της αποκρυπτογράφησης και της αξιολόγησης πρόσθετων πληροφοριών από τα οχήματα προς όφελος των συνεργείων», εξηγεί ο Managing Director της Hella Gutmann Solutions, Rolf Kunold.

 

Με την προϋπόθεση ότι έχουν τη συγκατάθεση των πελατών τους, τα συνεργεία θα μπορούν να λαμβάνουν μέσω τηλεματικής τα δεδομένα του οχήματος μέσω των dongles της Hella Gutmann (ραδιοπομπός) που θα βρίσκονται μόνιμα στις διεπαφές OBD των οχημάτων των πελατών. Αυτό ανοίγει μια νέα ευκαιρία για την ενημέρωση των πελατών σχετικά με τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Αυτό θα σήμαινεi ότι ο χρόνος και το κόστος για μια εργασία επισκευής και η οικονομική της αποδοτικότητα θα μπορούσε να εκτιμηθεί «over the air», δηλαδή εξ αποστάσεως. Με αυτό τον τρόπο, παρέχονται νέες δυνατότητες διαχείρισης διελεύσεων και πωλήσεων των συνεργείων.

 

Οι πελάτες των συνεργείων επωφελούνται επίσης από την πρόσθετη ασφάλεια που παρέχει το Hella Gutmann dongle στο αυτοκίνητο: το έμπιστο συνεργείο έχει πάντοτε πρόσβαση στα δεδομένα του οχήματος και θα επικοινωνεί με τον πελάτη όταν παραστεί ανάγκη για κάποια ενέργεια. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συνεπάγεται φούσκωμα των ελαστικών, την αλλαγή λαδιών, την συμπλήρωση AdBlue, την αλλαγή μπαταρίας εγκαίρως ή
την διόρθωση οποιονδήποτε δυσλειτουργίας εμφανιστεί.

 

Η κερδοφόρα δικτύωση των οχημάτων των πελατών πραγματοποιείται μέσω της λύσης dongle βασισμένης σε ένα πρόγραμμα περιήγησης από τη βορειοαμερικανική εταιρεία CarForce, στην οποία η HELLA έχει αποκτήσει μερίδιο. Τόσο το λογισμικό όσο και τα dongle αναπτύσσονται περαιτέρω για εφαρμογές του συνεργείου. Έτσι, είναι πολύ πιθανό ότι μια μεταγενέστερη σύνδεση με τις λειτουργίες του mega macs θα υπάρχει ως επιλογή.

 
10/30/2018 13:09
 
 
 
ΕΙΚΟΝΑ-ΛΗΨΗ
 
ΑΡΘΡΟ-ΛΗΨΗ
 
10/30/2018
Επικοινωνία
Dr. Markus Richter
Υπεύθυνος τύπου της εταιρείας
Rixbecker Str. 75
59552 Lippstadt
Τηλ.: +49 2941 38-7545
Φαξ: +49 2941 38-477545
Markus.xzwa@wqvoRichter@hella.com
 
10/30/2018