Onderneming / 13.03.2023
 
Onderneming / 13.03.2023

HELLA breidt serie Black Magic-hulpkoplampen uit met 32 nieuwe lichtbalken

  • Uitgebreide Black Magic-serie maakt indruk met robuust design, aluminium behuizing en uitstekende lichtprestaties; volledig zwarte lichtbalken passen bij elk voertuigontwerp
  • Uitbreiding van het assortiment omvat 14 lichtbalken met ECE-goedkeuring voor gebruik op de weg en 18 lichtbalken voor off-roadtoepassingen
03/13/2023
03/13/2023

HELLA, de automobieltoeleverancier onder het overkoepelende merk FORVIA, breidt zijn Black Magic-productassortiment uit met in totaal 32 nieuwe lightbars. Daarmee zet het bedrijf een succesverhaal ook in Europa voort, want in de VS is de koplampserie al jarenlang een topper. Begin 2022 werd ze ook in Europa gelanceerd voor off-road toepassingen. In aanvulling op de eerste generatie lichtbalken die al beschikbaar waren voor off-road toepassingen, heeft HELLA de serie nu uitgebreid met 18 extra lichtbalken voor off-road toepassingen en 14 lichtbalken met ECE-goedkeuring R149 voor gebruik als hulpkoplampen in het wegverkeer.

 

De HELLA Black Magic Lightbars zijn extra koplampen met een zeer krachtige lichtopbrengst. Afhankelijk van de uitvoering bieden ze tot 9.200 (met ECE-goedkeuring) of 20.000 (voor offroad-toepassingen) effectieve maximum-lumen en zijn daarmee ideaal voor situaties waarin een optimale verlichting van de omgeving essentieel is. Zowel de enkelrijige ("Slim") als de dubbelrijige ("Double Row") lichtbalken, met hun karakteristieke uiterlijk in een volledig zwart design, bieden een hoog herkenningseffect en zijn tegelijkertijd een blikvanger op elk terreinvoertuig, SUV of vrachtwagen.

 

De nieuwe, bijzonder robuuste lichtbalken van de tweede generatie zijn verkrijgbaar in de uitvoeringen "Slim" en "Double Row" in zowel rechte als zogenaamde "Curved" uitvoeringen. De "Curved" versies worden gekenmerkt door een bolle kromming en bieden een bijzonder brede lichtverdeling.

 

14 Lightbars met ECE-goedkeuring geschikt als extra koplampen in het wegverkeer

 

Naast het geraffineerde en aantrekkelijke design bieden de hulpkoplampen van de Black Magic-serie een uitstekende lichtopbrengst. Zo heeft de langste ECE-versie met 40 inch een lichtopbrengst van 9.200 effectieve lumen. Een uitstekende keuze voor wie behoefte heeft aan goed licht op de vrachtwagen of SUV. Bovendien voldoet de productserie aan de EMC-bescherming volgens ECE-R10, heeft alle noodzakelijke beschermingsklassen en is daarmee stofdicht en bestand tegen hogedrukreinigers. Een bedrijfsspanning van 10-30 volt en een extra sterke kabel van twee meter maken de Black Magic-serie tot de ideale metgezel voor vrachtwagens, SUV's en terreinwagens. De ECE-versies zijn verkrijgbaar van 7 tot 40 inch.

 

18 nieuwe lichtbalkvarianten voor offroadtoepassingen

 

Naast de ECE-serie komt er ook een uitbreiding van de pure offroad-versies. Met in totaal 18 nieuwe varianten in de designs "Slim" en "Double Row", die ook verkrijgbaar zullen zijn in zowel rechte als "Curved" versies, biedt HELLA lightbars van 20 inch tot 52 inch lengte en een maximaal lichtvermogen van 20.000 effectieve lumen. De Black Magic-lichtbalken voor off-roadtoepassingen hebben ook een geïntegreerde thermische sensor waarmee ze kunnen worden aangepast aan de omgevingstemperatuur. Deze nieuwe functie voorkomt niet alleen oververhitting of LED-storingen, maar verhoogt ook de lichtopbrengst wanneer de omgevingstemperatuur laag is. Zo krijgt de gebruiker onder alle omstandigheden de ideale hoeveelheid licht.

 

Met de uitbreiding van het assortiment biedt HELLA nu in totaal 40 lichtbalken afzonderlijk of als set aan en biedt daarmee voor elke montageplaats op het voertuig de juiste lichtbalk: dak, dakstang, radiatorrooster of bumper, de extra koplampen kunnen zowel rechtop als hangend worden gemonteerd. Volledig zwart met een discreet HELLA-logo vormen de lichtbalken van de Black Magic-serie bovendien een bijzonder designaccent op elk voertuig. In het kader van de serie zijn ook zwarte extra beugels voor de achtermontage als toebehoren verkrijgbaar. Deze zorgen voor extra stabiliteit voor alle lightbars vanaf 40 inch lengte door middel van 4-punts bevestiging. Als alternatief kunnen deze beugels ook worden gebruikt in plaats van de zijbeugels om de montagevlakken op het voertuig optimaal te benutten.

 
03/13/2023 09:48
 
 
 
Artikel DOWNLOAD
 
03/13/2023
CONTACTPERSOON

Benelux:
Vestiging België
Langlaarsteenweg 168
2630 Aartselaar
03 870 36 69

 

Vestiging Nederland
Celsiusbaan 2
3439 NC Nieuwegein
030 60 95 611

 

Bnl.commumoml@uthdnication@hella.com

 

Internationaal:
Dr. Markus Richter
Bedrijfsvoorlichter
Rixbecker Str. 75
59552 Lippstadt
Tel.: +49 2941 38-7545
Fax: +49 2941 38-477545
Markus.nehc@lpdoRichter@hella.com

 
03/13/2023