Multifunctionele lamp
Header
Multifunctionele lamp

HELLA multifunctionele lampen: echte alleskunners.

Zoals de naam al zegt, onderscheiden multifunctionele lampen zich door het feit dat hierin verschillende functies verenigd zijn, bijvoorbeeld achter-, rem-, knipper, achteruitrij- en mistachterlicht.
Ze hebben de meest uiteenlopende combinatiemogelijkheden – van lampen met twee functies tot lampen met drie of meer functies, desgewenst ook in hybridetechnologie.
Het HELLA aanbod aan multifunctionele lampen is precies afgestemd op de eisen van het trucksegment.
04/21/2016

  • Achterlicht truck

Het KRONE hybride of full-led-achterlicht omvat alle 5 lichtfuncties (staart, rem, richtingaanwijzer, mistachterlicht en achteruitrijlicht met reflector), met of zonder vrijloophoek.

Staart- en remlichten zijn altijd in LED, alle andere functies zijn beschikbaar in LED of gloeilamp voor eenvoudige conversie naar LED-technologie. Bovendien is het achterlicht voorzien van een gepatenteerde verwisselbare lens, die onafhankelijk van de gloeilamp kan worden vervangen.

Door het KRONE-symbool is de achterlicht een optische blikvanger.

Maar ook door de andere functies, zoals de beveiliging tegen omgekeerde polariteit en de faalcontrole van het knipperlicht, is het achterlicht een echt hoogtepunt.

05/31/2019
  • Krone

Met de nieuwe "COLUNA" full-led-achterlampmaakt HELLA zijn reputatie als toonaangevende innovator eens te meer waar. Alle vijf de lichtfuncties (achter-, rem-, knipper-, achteruitrij- en mistachterlicht) van de lamp zijn gerealiseerd in led. Bovendien wordt het achterlicht, dat is gecombineerd met de reflector, gegenereerd door een innovatieve, platte led-lichtgeleider, waarop patent is aangevraagd. De zo tot stand gebrachte homogene verlichting van het achterlicht is met zijn oppervlakte van 145 cm² bijzonder groot.
Ook de andere features, zoals overspannings- en ompolingsbeveiliging, een hoge trillingsbestendigheid en de indeling in beschermingsklasse IP 6K9K (stof- en waterdichtheid), maken de "COLUNA" tot een echte HELLA highlight.

05/03/2016
  • Achterlicht truck

De speciaal voor DAF trucks ontwikkelde HELLA multifunctionele full-led-lamp is in een aantal opzichten vernieuwend. Bij deze achterlamp voor heavy-duty-eisen waarbij alle lichtfuncties zijn gerealiseerd in led, is het lampglas aan de buitenkant voor het eerst niet meer vastgelijmd aan de behuizing. Daardoor hoeft bij defecten niet meer de complete lamp te worden vervangen, maar kan de betreffende groep bij een leverancier worden aangeschaft en vervangen. Dat leidt tot aanmerkelijke kostenbesparingen. Een andere highlight is het dynamische knipperlicht. Hierbij wordt de knipperlichtfunctie uitgevoerd met behulp van looplicht. Samen met de moderne, DAF-specifieke "glowing-body"-optiek en de volledig gemetalliseerde reflector geeft dit de lamp een aantrekkelijk dag- en nachtdesign en een karakteristieke styling.
Desgewenst is de lamp ook verkrijgbaar met geïntegreerde kentekenplaatverlichting en achteruitrijsignalering.

05/03/2016
  • De nieuwe DAF full-led-achterlamp met "glowing-body"-technologie van HELLA

De ledtechniek is uit de moderne voertuigverlichting niet meer weg te denken. Terecht, want de voordelen liggen voor de hand: hiermee uitgeruste lampen zijn onderhoudsvrij en hebben een bijzonder lange levensduur, die vaak langer is dan de levensduur van het voertuig. Daarnaast zijn ze dankzij het geringe opgenomen vermogen buitengewoon energie-efficiënt en bieden ze veel vrijheid op het gebied van het lampdesign.

Reden genoeg voor HELLA en MAN om ook bij de nieuw ontwikkelde full-led-achterlamp te kiezen voor deze innovatieve techniek. Een bijzondere highlight hierbij is dat het achterlicht en het contourlicht zijn uitgevoerd in "glowing-body"-technologie. Een modulair design dat niet alleen optisch meerwaarde biedt, maar ook een eenvoudige en gebruiksvriendelijke vervanging van het lampglas bij beschadiging mogelijk maakt.

04/21/2016
  • De nieuwe MAN full-led-achterlamp met "glowing-body"-technologie van HELLA

De multifunctionele 24 V-lamp van HELLA in hybride gloeilamp- en ledtechnologie biedt een hoge mate aan toekomstzekerheid. Alle lichtfuncties zijn standaard gerealiseerd met 24 V-gloeilampen, maar de permanente lichtfuncties achterlicht, kentekenplaatverlichting, contourlicht en zijmarkeringslicht kunnen snel en ongecompliceerd worden omgebouwd in led (ombouwset 9DW 194 222-801). Dit maakt de lamp economisch aantrekkelijk in het gebruik.
Het lampglas van deze hybride lamp is aan de buitenkant gekromd, zodat het optimaal afsluit en de contourlamp een grote oppervlakte verlicht. Dankzij de horizontale reflector en de duidelijk gestructureerde lichtfuncties heeft deze lamp een homogene uitstraling.
De vele verschillende versies, waaronder er bijvoorbeeld een is met geïntegreerde achteruitrijsignalering, maken een maximale flexibiliteit mogelijk en zorgen ervoor dat aan vrijwel alle eisen die in het trucksegment voorkomen, kan worden voldaan.

05/03/2016
  • Hybride combinatieachterlamp truck

De modulaire 24 V-trailerlamp van HELLA in hybridetechnologie is een multitalent. Dankzij het systeemprincipe en de daaraan gerelateerde modulariteit van de lampen en de verschillende onderdelen van de behuizing kan de trailerlamp flexibel worden aangepast aan de betreffende eisen.
Terwijl het achterlicht en het remlicht principieel zijn geconcipieerd als led-modules, kunnen alle andere functies naar keuze worden gerealiseerd in led- of klassieke gloeilamptechnologie. De combinatiemogelijkheden zijn daarbij vrijwel onbegrensd.
Het omschakelen van gloeilampen op de bijzonder energie-efficiënte ledtechniek is achteraf op ieder gewenst moment zonder speciaal gereedschap mogelijk, waardoor er veel speelruimte is voor toekomstige ombouw. Datzelfde geldt voor het lampglas, dat onafhankelijk van de lamp kan worden vervangen.
Een andere highlight is de verdelerfunctie met extra uitgangen aan de achterkant van de behuizing. Hierdoor kunnen er probleemloos nog meer lichtfuncties worden aangesloten, bijvoorbeeld een zijmarkerings- of contourlamp.

05/26/2016
  • Combinatieachterlamp truck
  • Print
microsite Trailer
Afbeelding
U bent op zoek naar producten en informatie over trailers? Bezoek dan onze microsite Trailer
Brochure: Wettelijke bepalingen (ECE 48)
Brochure: Wettelijke bepalingen

De belangrijkste wettelijke bepalingen in een oogopslag – om te downloaden, af te drukken en mee te nemen