Interview met Andre Howe, winnaar van de 'HELLA pimps your truck'-actie
BACK
10058242a_AM0_1168
10058254a_AM0_1168
10058247a_AM0_1168
10058257a_AM0_1168

Interview met Andre Howe, winnaar van de 'HELLA pimps your truck'-actie

03/25/2019

'HELLA pimps your truck': bij deze actie zei de naam precies waar het om ging. De gelukkige winnaar Andre Howe kon zich verheugen op een nieuwe verlichtingsinstallatie voor zijn houtwagen met alles wat daarbij hoort (in ons 'ombouw-verhaal' is te lezen welke HELLA producten de truck een stralend nieuw aanzien hebben gegeven).

Een paar dagen na de ombouw hadden we de gelegenheid om de trotse vrachtwagenchauffeur een kort interview af te nemen – en om te horen wat hij van zijn 'gepimpte werkgereedschap' vindt.


Hallo Andre, allereerst nogmaals van harte gefeliciteerd met het winnen van onze ombouw-actie! Hoe ben je eigenlijk op de actie gewezen en waarom heb je besloten om mee te doen?
 

Ik bezoek de HELLA webpagina's regelmatig en zorg zo dat ik op de hoogte blijf. Ik heb de Facebook-pagina van HELLA Duitsland al een tijd geleden 'geliked' en heb de actie ontdekt door het bericht dat daarover ging. Het was me meteen duidelijk dat ik daaraan wilde deelnemen!


Vertel ons eens iets over je achtergrond. Sinds wanneer heb je te maken met trucks? Zou je jezelf een echte 'truck-fan' willen noemen?

 

Met trucks houd ik me al een hele tijd bezig – dat wil zeggen, al meer dan tien jaar! Want ik ben sinds mijn 21ste vrachtwagenchauffeur. Binnenkort wordt ik 33...dus zo lang houd ik me al met die zware jongens bezig. Je kunt in ieder geval zeggen dat ik trucker ben met hart en ziel, dat gaat beslist verder dan alleen maar een beroepsmatige belangstelling.


Had je ook voor de actie al iets te maken met HELLA producten?

 

Nee, ik moet toegeven dat ik hiervoor nooit HELLA producten heb gebruikt. Maar binnen de familie was er in zekere zin al een tijdlang contact met HELLA – mijn nicht en neef werken allebei bij HELLA en wonen in Lippstadt!


En, zeg eens eerlijk, hoe is het nu om zo'n door ons 'gepimpte' truck te hebben? Wat is er anders dan hiervoor?

 

Het is fantastisch! Je ziet echt hoeveel beter het licht is en dat het veel helderder is dan vroeger. Het is veel witter en maakt de nacht daardoor echt tot dag.


Zeggen anderen wel eens iets tegen je over je truck? Wat trekt de belangstelling van andere vrachtwagenchauffeurs?

 

Ja, inderdaad, wij houttruckers vormen een hechte gemeenschap en de actie was al snel bij iedereen bekend. De jongens vergelijken 'mijn' nieuwe lampen graag met die van andere fabrikanten en komen dan tot dezelfde conclusie als ik: het licht is veel helderder dan bij 'goedkope producten' en je wordt veel minder of zelfs helemaal niet verblind.


Wat vind je zelf het belangrijkst bij verlichting? Eerder het design of meer de functionaliteit en de veiligheid?

 

Voor mij is de functionaliteit zonder meer het belangrijkst, want goede verlichting is voor mijn werk ontzettend belangrijk. Vooral als je in het donker in het bos moet werken, moet het zo licht mogelijk zijn, zodat je alles goed kunt zien – wat ook de veiligheid ten goede komt. Maar design speelt wel degelijk een rol, niet in de laatste plaats omdat je met grote lampen met een onhandig model nog wel eens ergens achter blijft hangen. Hier is de uitdrukking "Form follows function" zeker van toepassing!


Andre, bedankt voor de tijd die je hebt genomen voor dit interview – en we hopen dat je nog veel plezier zult hebben met je 'gepimpte' truck en er goed mee kunt werken!