Intelligente accusensor (IBS)
Trucks
Intelligente accusensor (IBS)
04/21/2016
IBS van HELLA
De IBS van HELLA maakt maximale flexibiliteit bij de integratie in verschillende omgevingen mogelijk
De IBS van HELLA overtuigt volledig
De intelligente accusensor van HELLA (IBS) is het sleutelelement van het energiemanagement in het voertuig en meet betrouwbaar en nauwkeurig de accuparameters spanning, stroom en temperatuur. Aan de hand van de meetwaarden wordt er met behulp van innovatieve algoritmen informatie verzameld over de laadstatus, veroudering en de te verwachten startcapaciteit van de accu. Door de modulaire opbouw is de IBS zowel geschikt voor accu"s met DIN-polen als voor accu"s met JIS-polen. Met behulp van een intelligent interfacemanagement kan de sensor probleemloos worden geïntegreerd in de elektrische installatie van het voertuig.
04/21/2016

De intelligente accusensor (IBS) geeft informatie over de actuele accucapaciteit en maakt het daardoor mogelijk de energiereserve te beoordelen. Om zorgvuldig te kunnen omgaan met de boordaccu, is het nodig op de hoogte te zijn van de laadstatus, eventuele veroudering en veranderingen van de accu, want een zwakke accu is een van de belangrijkste oorzaken van het uitvallen van voertuigen.

Door het gebruik van de IBS en de integratie van deze sensor in de elektrische installatie van het voertuig kan het energiemanagement bij een kritische toestand van de accu snel reageren en zowel het gedrag van de verbruikers als de dynamo beïnvloeden. Daardoor wordt het risico dat het voertuig uitvalt vanwege een zwakke accu, duidelijk verkleind. Bovendien ondersteunt de IBS functies als stop/start en de intelligente spanningsregeling van de dynamo aan de hand waarvan CO2-emissies kunnen worden gereduceerd en het milieu kan worden gespaard.

Het compacte, efficiënte design van de sensor maakt een maximale flexibiliteit mogelijk bij de integratie in verschillende voertuigomgevingen en minimaliseert het aantal benodigde varianten.

04/21/2016

Gegevens van de 24 V-variant

Bedrijfstemperatuur: -40 tot +105 °C
Bedrijfsspanning: 16 V – 32 V
Bedrijfsstroom (permanent): 200 A
Beschermingsklasse: IP 6K9K
Maximale stroom: 2.200 A
Gewicht: ca. 100 g

04/21/2016
  • Print
TOOLS & SERVICES
Afbeelding

Kleine hulpjes – veel profijt: de HELLA tools en services.

HELLA ONLINE-CATALOGUS
Afbeelding

Alle HELLA producten met een enkele klik. In onze online-catalogus.

ALLES RONDOM DE TRAILER
Afbeelding

Op onze microsite kunt u kennismaken met de complete wereld van de HELLA producten voor trailers.