De passie voor rally's kent geen leeftijdsgrens
BACK

De passie voor rally's kent geen leeftijdsgrens

11/29/2018

Met betrekking tot het onderwerp "Rally" denken velen van u vaak het eerst hieraan: we hebben het over de Dakar rally, vroeger ook bekend als Parijs-Dakar. De woestijn-marathonrace is een echte uitdaging en vergt alles van de teams en de voertuigen.
Niet alleen de rijkunst beslist over succes of nederlaag maar ook het juiste werkplaatsteam - want reparaties en het vervangen van reserveonderdelen is permanent nodig en moet vaak onder tijdsdruk worden uitgevoerd.

In januari 2019 vindt de traditionele rally compleet in Peru in Zuid-Amerika plaats.
Ook het Nederlandse team “Mammoet Rallysport” is weer van de partij en heeft deze keer iets unieks te bieden: de jongste deelnemer ooit aan deze rally in de woestijn!

Mitchel van den Brink is pas 16 jaar oud – en doorbreekt daardoor de leeftijdsgrens omlaag. Want eigenlijk moeten deelnemers minimaal 18 jaar zijn. Een speciale vergunning maakt de weg vrij voor deze youngster. En ook zijn school werkt gelukkig mee. Mitchel is uiteraard gelukkig: “Fantastisch dat ik deze kans krijg. Ik bedank de organisatoren en vooral ook mijn school. Voor mij komt er een droom uit!”

Mitchel zal zijn vader als monteur en navigator bijstaan. Het team, dat naast beide ook nog uit Wouter de Graaff bestaat, wordt door HELLA Benelux gesponsord met licht- en elektronicaproducten. Zo zorgt onder andere de LED Lightbar 470 op hun Renault Truck voor het juiste zicht – en hopelijk voor veel succes.

Wij wensen het hele team en vooral Mitchel het allerbeste voor de Dakar rally.