Betere verlichting op het werk
BACK

Betere verlichting op het werk

02/21/2019

De werkdag van beroepschauffeurs eindigt niet alleen omdat het al donker is. En waarschijnlijk kent ieder van u de vreugde en de wow-factor wanneer hij in een voertuig met bijzonder goede koplampen stapt. Vrachtwagenchauffeurs die in een slecht verlichte laadzone rijden en met behulp van werklampen een extra deel van het overzicht krijgen om te manoeuvreren, ervaren dit niet anders.
De veiligheid voor mens en materiaal wordt aanzienlijk vergroot, het aanleggen op de hellingbaan verloopt soepeler, hier wordt geld bespaard in het dagelijks gebruik en in geval van twijfel wordt zelfs het leven beschermd.
Werklampen voor installatie of bevestiging kunnen veel doen om dit te bereiken, zoals wetenschappelijke studies hebben aangetoond

 

Bepalende factoren voor de kwaliteit van het werk
Lichtkleur en type verlichting zijn bijzonder belangrijk voor de kwaliteit van het werk. Zwitserse slaaponderzoekers hebben in samenwerking met wetenschappers van het Duitse Fraunhofer Instituut voor Arbeidsmanagement en Organisatie uitgevonden dat mensen sterk op licht reageren. Zo heeft bijvoorbeeld de kleurtemperatuur van verlichting een grote invloed op het reactie- en prestatievermogen.
Wetenschappelijke experimenten hebben ook aangetoond dat mensen bij te zwak licht en doffe, gelige kleurtemperaturen sneller moe worden. Het lichaam neemt dergelijk licht namelijk als schemering waar en schakelt over op de “avondmodus”. Daglichtachtige verlichting helpt om 's avonds langer wakker te blijven en geconcentreerder te werken. Dit verhoogt de productiviteit van nachtarbeiders.
De lichtopbrengst, lichtverdeling en kleurtemperatuur zijn doorslaggevende factoren voor een hoogwaardig achteruitrijlicht. Het menselijk oog heeft de eigenschap zich altijd aan het helderste punt van een vlak te oriënteren. Onze reflectoren, die het sterk geconcentreerde licht van de LED-chip gelijkmatig verdelen, zorgen voor een ontspannen zicht. De ogen worden pas later moe en de bestuurder kan zich langer concentreren

 

Verschillende verlichtingsoplossingen
De meest rendabele lichtbronoplossing - althans wat de aankoop betreft - zijn halogeen koplampen. Ze zijn verkrijgbaar met H3, HB3 en H9 lampen. LED-werklampen zijn echter "state of the art" en op de lange termijn bijzonder zuinig en efficiënt.
De laatste LED-ontwikkelingen op het gebied van werklampen zijn reeds zo ver gevorderd dat ze de lichtprestaties van Xenon verslaan. Bovendien bieden LED's een hoge kleurtemperatuur van ongeveer 6.500 kelvin, wat zorgt voor een op daglicht lijkende verlichting. Wie onder dergelijke lichtomstandigheden werkt, spaart zijn ogen en raakt minder snel vermoeid.

 

Waarop moet u letten bij achteruitrijlichten
Maar let op: niet iedere werklamp mag als achteruitrijlicht worden gebruikt. Werklampen moeten aan bepaalde criteria voldoen om de ECE-R23-homologatie als achteruitrijlicht te kunnen doorstaan. Dit omvat bijvoorbeeld de naleving van vooraf gedefinieerde lichtverdelingen en lichtwaarden. Bovendien moet worden opgemerkt dat het aantal en de montagepositie van de achteruitrijlichten kan variëren afhankelijk van het voertuig. In ons geval moet de ECE-R48 in acht worden genomen, die van toepassing is op motorvoertuigen en hun aanhangwagens.
Zorg er bij de keuze van achteruitrijlampen voor dat ze zijn uitgerust met speciale lenzen die gebruikt kunnen worden om de lichtbundels in de breedte te richten om een zo goed mogelijk zicht te krijgen bij het achteruitrijden. Dit is de enige manier om ook 's nachts veilig te manoeuvreren. Werklampen mogen alleen worden gemonteerd met een bestaand ECE-R23-goedkeuringsnummer (bv. R23-003902) als achteruitrijlicht.

 

Achteruitrijlichten zijn een van de wettelijk voorgeschreven uitrustingskenmerken van vrachtwagens en aanhangwagens. Ze verlichten niet alleen de weg achter het voertuig, maar geven ook aan andere weggebruikers aan dat het voertuig achteruitrijdt. Ze zijn niet geschikt voor het verlichten van het werkgebied. Hier heeft u speciale werklampen nodig. De combinatie van nabijgelegen veldkoplampen met brede of extra brede verlichting en langeafstandswerklampen is bijzonder succesvol gebleken.
Wettelijke bepalingen in één oogopslag
Volgens de Road Traffic Licensing Regulations mogen meerstrooksvoertuigen worden uitgerust met werkverlichting. De belangrijkste beperkingen: Op enkele uitzonderingen na (bv. bij de aanleg van wegen en vuilnisophaaldiensten), is het gebruik van werklampen tijdens het rijden in de EU verboden. In principe mogen ze andere weggebruikers niet verblinden wanneer ze in gebruik zijn.
Hoogtepunten onder de achteruitrijlichten
De toekomst is LED. Dit geldt niet alleen voor de grote lichten, maar ook voor het achteruitrijlicht. In de Repulse Pro achteruitrijlamp van HELLA zorgen drie krachtige LED's voor een volledige lichtopbrengst van 870 lumen. De flexibele montagemogelijkheden en corrosiebescherming zijn minstens zo overtuigend. Als uw eisen steeds specialer worden, is de Power Beam 1000 compact achteruitrijlicht een goede keuze. Het heeft een corrosiebestendige kunststof behuizing, waardoor het ideaal is voor het vervoer van gevaarlijke goederen waarvoor het ook ADR/GGVSEB gecertificeerd is. De zes high-performance-LED's leveren een lichtstroom van 1.000 lumen.
Beginners die van halogeen- naar LED-technologie willen overschakelen, wordt aangeraden om de compacte en universeel toepasbare ECO18 LED-achteruitrijlamp met krachtige 1.350 lumen te gebruiken