Slijtagegevoelige onderdelen van de wielrem | HELLA PAGID

Aanwijzing voor de opslag

Algemeen

De belangrijkste invloedsfactoren op de levensduur van remblokken, remschoenen, remschijven en remtrommels zijn corrosie binnen en buiten (roest). Deze producten worden het best opgeslagen in ruimtes met een temperatuur die binnen de Europese klimaatomstandigheden blijft (-10°C tot 30°C).

Wij bevelen aan de producten om de 3-5 jaar visueel te inspecteren.

Opslag van remblokken en

remschoenen

Alle wrijvingsmaterialen moeten na de genoemde tijd visueel worden geïnspecteerd op alle soorten sterke corrosie. Als er geen corrosie wordt vastgesteld, kunnen zij nog 3-5 jaar worden opgeslagen. Daarna moeten zij opnieuwe visueel geïnspecteerd worden.

Lichte corrosie aan het oppervlak is niet kritiek en verdwijnt in de regel na de eerste paar keren remmen. Indien een remblok of remschoen zodanig gecorrodeerd is, dat aangegeven afmetingen niet meer worden aangehouden, dan is het product niet meer geschikt voor montage en moet het worden afgevoerd.

Opslag van remschijven en remtrommels

Gecoate remschijven van HELLA PAGID zijn duurzaam tegen corrosie beschermd door hun speciale coating. Niet-gecoate remschijven en remtrommels zijn voorzien van een oliefilm en in folie verpakt. Hierdoor zijn deze tot het tijdstip van montage vrijwel volledig beschermd tegen corrosie. Desondanks moeten ze om de 3-5 jaar visueel geïnspecteerd worden. Lichte corrosie op het loopvlak is niet kritiek en verdwijnt door de eerste paar keer remmen na de montage.

Als zich daarentegen op de contactvlakken van het onderdeel met de wielnaaf corrosie heeft gevormd, moet het onderdeel afhankelijk van de mate van beschadiging worden afgevoerd.

Opslagomstandigheden

Bij de opslag van de genoemde producten adviseert HELLA PAGID de volgende opslagomstandigheden:

  • opslag in gesloten en droge ruimtes
  • geen directe zonnestraling
  • opslag in de gesloten originele verpakking
  • opslag op vlakke pallets/in rechte stellingen
  • bescherming tegen belasting door stoten/overlading
  • bescherming tegen extreme temperaturen en luchtvochtigheid

Belangrijke veiligheidsinstructie De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid. Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.

Hoe nuttig is dit artikel voor jou?

Helemaal niet nuttig

Zeer nuttig

Vertel ons alstublieft wat u niet leuk vond.
Bedankt! Maar voordat u weggaat!

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Meer informatie over onze nieuwsbrief weergeven Meer informatie over onze nieuwsbrief uitschakelen

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Samen krijgen we auto's snel weer op de weg!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

Let op:
Je wordt pas op de nieuwsbrief ingeschreven nadat je op de bevestigingslink hebt geklikt in de kennisgevingsmail die je binnenkort gaat ontvangen!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

We zijn er bijna!

Het enige wat je hoeft te doen, is je aanmelding te bevestigen!
We hebben een e-mail gestuurd naar your email address.

Controleer je inbox en klik op de bevestigingslink om HELLA TECH WORLD-updates te kunnen ontvangen.

Verkeerde e-mail of geen bevestiging ontvangen?
Klik hier om e.e.a. opnieuw in te voeren.