Easy Conn NextGen hybride licht | HELLA

Algemene informatie

Dit nieuw achterlicht bezit een innovatieve, modulaire opbouw. Dit systeem is een symbiose van kostengeoptimaliseerde bruikbaarheid, duurzaamheid, flexibiliteit en compromisloze kwaliteit voor professioneel gebruik.

Elke afzonderlijke lichtfunctie van het achterlicht kan naar wens naar keuze via het gebruik van gloeilampen of LED-modules gerealiseerd worden en ook later probleemloos geüpgradet worden.

Door het optionele gebruik van LED-modules vervalt de kosten- en tijdsintensieve vervanging van lichtmiddelen, waardoor stilstandtijden en energieverbruik duidelijk verminderd worden.

Een verder voordeel van dit concept biedt de gepatenteerde, langs weerskanten bruikbare lichtlens, die onafhankelijk van de gespecificeerde lichtmiddelen gebruikt wordt. Daardoor is een meer kostengunstige vervanging in geval van schade altijd mogelijk.

Speciale functies ook nadien gerealiseerd worden, zonder daarbij een ingreep in de verlichtingsinstallatie te moeten verrichten. De verlichtingsinstallatie blijft op zich gesloten. Zodoende wordt de maximale garantie van de opgevraagde verlichtingsfuncties gewaarborgd – bij veelvuldige mogelijkheden van de uitbreiding van de speciale functies.

Opbouw en werking

Modulair opgebouwd achterlicht met optionele LED-modules voor elke afzonderlijke lichtfunctie

Elke functie kan naar keuze hetzij met gloeilampen hetzij met LED-modules verwezenlijkt worden. Zodoende kunnen kosten en baten flexibel en individueel afgewogen worden. Dankzij de modulaire opbouw van het licht laten zich ook later nog steeds reflectoren voor gloeilampen probleemloos vervangen en upgraden door LED-modules. De afzonderlijke modules of reflectoren worden in de lampbehuizing geschoven, zodat verwisselen snel en gemakkelijk mogelijk is.

Vervangbare, langs weerszijden bruikbare lichtlenzen


Onafhankelijk van het gebruik van gloeilampen of LED-modules, laat de lichtlens bij beschadiging zich snel en gratis vervangen – zonder dat tegelijk de volledige lamp vervangen moet worden. Ook met een beschadigde lichtlens blijft de lamp verder operationeel.

Realisering van speciale functies achteraf


Door vrij toe te wijzen stekkers aan de lichten alsook de optionele integratie van een extra verdeler in het systeem, kunnen alle denkbare speciale functies probleemloos ook achteraf gerealiseerd worden – een ingreep in het verlichtingssysteem is daarbij niet nodig. Zodoende wordt de maximale functionele veiligheid van de opgevraagde verlichtingsfuncties gewaarborgd – bij veelvuldige mogelijkheden van de uitbreiding van de speciale functies.

Optimale bescherming van de stekkerverbindingen


Door het gebruik van hoogkwalitatieve materialen en de nieuwste bewerkingstechnieken is het functioneren van de stekkerverbindingen ook onder de zwaarste gebruiksomstandigheden steeds verzekerd. De nieuwe, naar onder afgehoekte 2- en 7-polige stekkers bieden daarbij – in combinatie met de achterste afdekkap – een optimaal systeem; het is bij alle weers- en gebruiksomstandigheden absoluut bedrijfszeker.


Aanwijzing bij de montage

Voor de montage van de lampen en stekkerverbindingen werd een speciale montagespray ontwikkeld, die 100% silicoonvrij is. Deze beschermt en isoleert alle elektronische en elektromechanische componenten permanent voor lekstromen, kortsluitingen en corrosie die door sproei- en condenswater, vollopen of hoge luchtvochtigheid veroorzaakt worden. Bovendien blijven rubberen dichtingen soepel en worden ze niet bros. Zo laten zich ook stekkerverbindingen na langere tijd in dienst zonder problemen demonteren. De spray kan bij Hella Trailer Systems met het nummer 9XH 340 730-007 bekomen worden.

Contactgegevens:

Hella Trailer Systems GmbH

Amstetter Str. 32

89191 Nellingen

Internet: www.hella.de/trailer

E-Mail: salesufix@gtdb-hts@hella.com

Belangrijke veiligheidsinstructie De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid. Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.