Volkswagen Transporter - Foutcode P062B en motor- of voorgloeilampje gaat branden

Gegevensblad
FabrikantVolkswagen
VoertuigmodelTransporter T6
Motor2,0-liter diesel
Bouwjaar2015 - 2019
SymptoomVermogensverlies / motor in noodloop

Belangrijke veiligheidsinstructie De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid.

Motor- of voorgloeilampje brandt / vermogensverlies / noodloop

Bij de bovengenoemde voertuigen kunnen de volgende fouten of foutmeldingen voorkomen:

 

  • Motorcontrolelampje gaat branden
  • Voorgloeilampje gaat branden
  • Aanzienlijk verminderd motorvermogen
  • Motor in noodloop
  • Foutcode P062B opgeslagen in motorregeleenheid

 

Om deze storing te verhelpen, moeten alle voor het systeem relevante onderdelen, de accu en de boordspanning worden gecontroleerd. Bovendien moeten de foutgeheugens worden uitgelezen/wist. Als dit niet tot het gewenste succes leidt, kan een software-update van de motorregeleenheid worden uitgevoerd om het probleem op te lossen. Wij raden u aan contact op te nemen met een VW-werkplaats.


Dit vindt u misschien ook interessant

Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.