Saab 9-3 - Koelvloeistofverlies | HELLA

Saab

9-3

Sedan/stationcar

Motorcode B284.

Chassisnummer: 61000001 – 81107480.

Koelvloeistofverlies

Bij bovengenoemde voertuigen kunnen klachten over lekkage van koelvloeistof voorkomen. Een mogelijke oorzaak hiervan is een defect aan het koelvloeistofexpansievat of beschadigde motorkoelvloeistofslangen aan het koelvloeistofexpansievat.

De locatie van deze onderdelen (zie afbeelding 1) is in de directe nabijheid van de turbocompressor, wat materiaalmoeheid door een hoge omgevingstemperatuur tot gevolg kan hebben.

Het probleem kan worden verholpen door het koelvloeistofexpansievat te vervangen en de slangen van het koelvloeistofexpansievat te vervangen en opnieuw te rangschikken.

De autofabrikant biedt hiervoor gemodificeerde koelvloeistofslangen aan (zie afbeelding 2).

Reserveonderdeelnr.:93 194 927

- 1*set motorkoelvloeistofslangen

Reserveonderdeelnr.:12 759 330

- 1*koelvloeistofexpansievat.

Afbeelding 1.

(oude uitvoering)

Afbeelding 2.

(gemodificeerde uitvoering.)

Belangrijk veiligheidsadvies
De volgende technische informatie en praktijktips zijn door HELLA opgesteld om werkplaatsen professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De informatie die op deze website ter beschikking wordt gesteld, is uitsluitend bestemd voor vakpersoneel dat hiervoor is opgeleid.

Reproductie, verspreiding, verveelvoudiging, exploitatie, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan zijn uitsluitend toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming en mits de bron wordt vermeld. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.