Porsche 911 (991) Foutmelding radiateurventilator

Gegevensblad
FabrikantPorsche
Voertuigmodel911 (991)
MotorAlle modellen
Bouwjaar2011- 05-2016
SymptomenFoutmelding: "Fout radiateurventilator, volledige motorbelasting vermijden, verder rijden mogelijk"

Belangrijke veiligheidsinstructie De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid.

Porsche 911 (991) Foutmelding radiateurventilator

Verschijnt bij bovenstaande voertuigen tijdens het rijden de melding: 

 

"Fout radiateurventilator, volledige motorbelasting vermijden, verder rijden mogelijk", 

 

dan kan de oorzaak een defect aan de radiateurventilator zijn. 

De radiatoren bevinden zich links en rechts achter het luchtrooster in de bumper (Afbeelding 1). De ventilatoren zelf zijn toegankelijk vanuit de wielkast, als eerst de wielkastbekleding (Afbeelding 2) wordt verwijderd.

 

Om het euvel te verhelpen, moet de bedrading van beide ventilatoren, evenals de ventilatoren zelf, worden gecontroleerd op binnengedrongen vocht. Als er bijvoorbeeld corrosie op de stekkers zit, is dat een duidelijke indicatie van de oorzaak van de foutmelding. De aansluitingen moeten dan worden gereinigd en zo nodig gerepareerd. Het kan ook nodig zijn de radiateurventilator te vervangen.

AANWIJZING

De afbeeldingen tonen de rechterzijde van het voertuig.


DIT VINDT U MISSCHIEN OOK INTERESSANT

Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.