Opel Omega B - Storing van de regen-lichtsensor | HELLA

Opel Omega B

Alle modellen: 05/2000 t/m 05/2002

Storing van de regen-lichtsensor

Als bij deze auto's sprake is van een storing/uitval van de automatische ruitenwisserinschakeling, wordt dit mogelijk veroorzaakt door de twee regensensorrelais. Controleer deze en vervang ze zo nodig. Beide relais bevinden zich in het zekeringskastje (motorruimte).

Bij VIN W0L0VBF6921061034 en latere versies worden hiervoor gemodificeerde resp. geoptimaliseerde regensensorrelais (2 stuks) gebruikt.

- Vervangend-onderdeelnr. 93175483

- Catalogusnr. 62 38 627

Opmerking:

Ook als de storingsanalyse wijst op een defect van de regensensor (besturingselektronica), moeten de twee regensensorrelais worden vervangen (zie boven).

In de TI (database voor technische informatie) vindt u meer adviezen voor het vervangen van de regen-lichtsensoren.

- Vervangen van de regen-lichtsensor met silicone-reparatieset.

Belangrijk veiligheidsadvies
De volgende technische informatie en praktijktips zijn door HELLA opgesteld om werkplaatsen professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De informatie die op deze website ter beschikking wordt gesteld, is uitsluitend bestemd voor vakpersoneel dat hiervoor is opgeleid.

Reproductie, verspreiding, verveelvoudiging, exploitatie, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan zijn uitsluitend toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming en mits de bron wordt vermeld. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.