Opel Insignia - Slechte motorloop, vermogensverlies en een oplichtend motorcontrolelampje | HELLA

Opel

Insignia

Bouwjaar: 2009 – 2010

Motorcode: A20DT x

Slechte motorloop, vermogensverlies en een oplichtend motorcontrolelampje

Bij de bovengenoemde voertuigen kan het vermogen van de motor afnemen en tegelijkertijd het motorcontrolelampje oplichten.

In het motorregelapparaat zijn de volgende storingscodes opgeslagen:

· P2282, betekenis: aanzuiging van valse lucht tussen gasklep en inlaatklep

· P2458, betekenis: onjuiste werking gedurende regeneratieprocedure roetfilter

Als tijdens een visuele inspectie van de motorruimte wordt geconstateerd dat de laadluchtslang van de intercooleraansluiting is losgeraakt, wordt dit mogelijk veroorzaakt door een defecte slangklem.

De slangklem heeft soms onvoldoende klemwerking.

Om dit probleem te verhelpen, moet de aansluiting worden gereinigd en moet voor de slangbevestiging een schroefklem worden gebruikt.

De autofabrikant heeft dit probleem reeds onderkend.

Vanaf chassisnummer WOLGT8EM1A1109304 worden schroefklemmen bij de productie gebruikt.

Belangrijk veiligheidsadvies
De volgende technische informatie en praktijktips zijn door HELLA opgesteld om werkplaatsen professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De informatie die op deze website ter beschikking wordt gesteld, is uitsluitend bestemd voor vakpersoneel dat hiervoor is opgeleid.

Reproductie, verspreiding, verveelvoudiging, exploitatie, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan zijn uitsluitend toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming en mits de bron wordt vermeld. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.