Opel Corsa B - Onrustig lopende motor tijdens het rijden, Onregelmatig stationair toerental | HELLA

Opel

Opel Corsa B

Motorcode: X12XE (1997 tot en met 2000)

Onrustig lopende motor tijdens het rijden,

Onregelmatig stationair toerental.

Wordt de bovenstaande storing gemeld, kan een defecte stationairregeling/stationairsteller (afbeelding 2) hiervan de oorzaak zijn.

De volgende klachten kunnen worden vastgesteld:

- Geen constant stationair toerental (+/- 100 omw/min).

- Stationair onrustig lopende motor.

- Motor accelereert niet goed.

- Onregelmatig lopende motor bij loslaten van gaspedaal.

Soms kan ook het motorcontrolelampje (afbeelding 1) gaan branden en kan de foutcode P0505 (afbeelding 3) zijn opgeslagen.

Afbeelding 1

Afbeelding 2

Screenshot: diagnose met Hella-Gutmann_mega macs

Afbeelding 3

Belangrijk veiligheidsadvies
De volgende technische informatie en praktijktips zijn door HELLA opgesteld om werkplaatsen professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De informatie die op deze website ter beschikking wordt gesteld, is uitsluitend bestemd voor vakpersoneel dat hiervoor is opgeleid.

Reproductie, verspreiding, verveelvoudiging, exploitatie, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan zijn uitsluitend toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming en mits de bron wordt vermeld. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.