Nissan Micra (K13) / Note (E12) - Motor slaat af tijdens het rijden | HELLA

Nissan

Micra (K13) / Note (E12)

Bouwjaar: 07/2015 – 01/2016

Motor: 1,2 DIG-S (HR12DDR)

Motor slaat af tijdens het rijden

Bij de bovengenoemde voertuigen wordt erover geklaagd dat de motor tijdens het rijden afslaat en niet meer kan worden gestart.

Het bovengenoemde probleem kan in dit geval worden veroorzaakt door een kortsluiting in de bobine.

Door de kortsluiting kunnen de zekeringen beschadigen en uitvallen, waardoor de motor kan afslaan en niet meer kan worden gestart.

Reparatie-instructie:

De voertuigfabrikant heeft dit probleem al onderkend en de eigenaren van de betreffende voertuigen op de hoogte gesteld.

Het is echter aannemelijk dat dit probleem niet bij alle voertuigen is gecontroleerd of verholpen.

Bij de officiële dealer worden bij de betroffen voertuigen nieuwe bobines ingebouwd.

Belangrijk veiligheidsadvies
De volgende technische informatie en praktijktips zijn door HELLA opgesteld om werkplaatsen professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De informatie die op deze website ter beschikking wordt gesteld, is uitsluitend bestemd voor vakpersoneel dat hiervoor is opgeleid.

Reproductie, verspreiding, verveelvoudiging, exploitatie, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan zijn uitsluitend toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming en mits de bron wordt vermeld. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.