Mercedes-Benz E-klasse - Passagiersairbag is gedeactiveerd | HELLA

Mercedes-Benz

E-klasse

Bouwjaar: 10/2015 – 09/2016

Passagiersairbag is gedeactiveerd

Melding in het combi-instrument

Als het bovengenoemde probleem wordt vastgesteld, wordt dit mogelijk veroorzaakt door een montagefout in de stoelbezettingsherkenning (Weight Sensing System).

In dit geval kan de drukslang van het herkenningssysteem van de stoelbezetting bij een bepaalde positie van de passagiersstoel geknikt raken.

Dit kan leiden tot onjuiste informatie (passagier wordt niet herkend) in de regeleenheid waardoor de passagiersairbag wordt gedeactiveerd.

Oplossing:

In een geautoriseerde werkplaats de montage van het herkenningssysteem voor de stoelbezetting controleren en indien nodig de drukslang en stoelherkenningsmat vervangen volgens de instructies van de fabrikant.

De voertuigfabrikant heeft dit probleem al onderkend en de eigenaren van de betreffende voertuigen op de hoogte gesteld. Het is echter aannemelijk dat dit probleem om diverse redenen niet bij alle voertuigen is gecontroleerd of verholpen.

Belangrijk veiligheidsadvies
De volgende technische informatie en praktijktips zijn door HELLA opgesteld om werkplaatsen professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De informatie die op deze website ter beschikking wordt gesteld, is uitsluitend bestemd voor vakpersoneel dat hiervoor is opgeleid.

Reproductie, verspreiding, verveelvoudiging, exploitatie, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan zijn uitsluitend toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming en mits de bron wordt vermeld. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.