Fiat 500 / 500C - Foutcode P0325 / P0135 en motorcontrolelampje gaat branden

Gegevensblad
FabrikantFiat
Voertuigmodel500 / 500C
Motor0,9i/1,2i
Motorcode312A6.000/169A4.000
Bouwjaar2007 - 2016
SymptoomFoutcode P0325/P0135 | overslaande ontsteking | motorcontrolelampje gaat branden

Belangrijke veiligheidsinstructie De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid.

Softwarefout in de motorbesturing

Bij bovengenoemde voertuigen met handgeschakelde transmissie kan een softwarefout in de motorbesturing ertoe leiden dat het motorcontrolelampje tijdens het rijden plotseling gaat branden en de foutcode P0135/P0325 in de regeleenheid wordt opgeslagen. In sommige gevallen is er ook sprake van een overslaande ontsteking.

 

De fout kan worden gecorrigeerd door een software-update. Vooraf moeten elektrische en mechanische foutenoorzaken worden uitgesloten.

 

We raden u aan contact op te nemen met een Fiat-werkplaats.


Dit vindt u misschien ook interessant

Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.