Citroën C3 - Waarschuwingslampje koelvloeistoftemperatuur gaat branden | HELLA

Citroën

C3

Bouwjaar: 2002-12/2006

Motor: 1,6i 80 kW (NFU)

Waarschuwingslampje koelvloeistoftemperatuur gaat branden

Wanneer bij de bovengenoemde voertuigen het waarschuwingslampje voor de koelvloeistoftemperatuur gaat branden, wordt dat mogelijk veroorzaakt door een defecte koelvloeistofsensor.

Scheurvorming in de koelvloeistoftemperatuursensor kan de bovengenoemde storingsmelding tot gevolg hebben. Mogelijk is in het storingsgeheugen ook nog de storingscode P0116 (Temperatuursensor) opgeslagen.

Om dit probleem op te lossen, moet u de temperatuursensor vervangen, koelvloeistof bijvullen en het koelsysteem ontluchten. Daarna moet het storingsgeheugen worden gewist.

Er moet van worden uitgegaan dat deze informatie ook van toepassing is op voertuigen van hetzelfde type met een andere motor.

1

Belangrijk veiligheidsadvies
De volgende technische informatie en praktijktips zijn door HELLA opgesteld om werkplaatsen professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De informatie die op deze website ter beschikking wordt gesteld, is uitsluitend bestemd voor vakpersoneel dat hiervoor is opgeleid.

Reproductie, verspreiding, verveelvoudiging, exploitatie, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan zijn uitsluitend toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming en mits de bron wordt vermeld. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.