Citroën C Crosser - Uitval van de remlichten | HELLA

Citroën

C- Crosser

Bouwjaar: 2007 - 2009

Uitval van de remlichten

Bij de bovengenoemde voertuigen wordt geklaagd over uitval van de remlichten (waarschuwingslampje in het instrumentenpaneel licht op).

Het bovengenoemde probleem wordt veroorzaakt door een defecte remlichtschakelaar (siliconenverontreiniging op de contacten).

De voertuigfabrikant heeft dit probleem al onderkend en de eigenaren van de betreffende voertuigen op de hoogte gesteld. Het is echter aannemelijk dat dit probleem om diverse redenen niet bij alle voertuigen is gecontroleerd of verholpen.

Bij de erkende dealer wordt bij de betroffen voertuigen de defecte remlichtschakelaar door een nieuw exemplaar vervangen.

Ga voor het uitbouwen van de remlichtschakelaar als volgt te werk:

  • Bekleding over de pedalen verwijderen
  • Schakelaar een kwartslag naar links draaien
  • Schakelaar verwijderen
  • Stekker losmaken
  • De remlichtschakelaar wordt in omgekeerde volgorde van de verwijdering aangebracht
  • Na de aanbrenging de remlichtschakelaar op correcte werking controleren

Belangrijk veiligheidsadvies
De volgende technische informatie en praktijktips zijn door HELLA opgesteld om werkplaatsen professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De informatie die op deze website ter beschikking wordt gesteld, is uitsluitend bestemd voor vakpersoneel dat hiervoor is opgeleid.

Reproductie, verspreiding, verveelvoudiging, exploitatie, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan zijn uitsluitend toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming en mits de bron wordt vermeld. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.