Electronic control units in auto's met led-koplampen

Nuttige kennis en waardevolle tips over het onderwerp electronic control units in moderne auto's met led-koplampen.

De digitalisering van koplampsystemen en een toenemende technologische complexiteit van variabele functionaliteiten leiden tot steeds hogere eisen aan de verlichtingselektronica. De gerichte aansturing van afzonderlijke LEDs maakt een optimale lichtverdeling en lichtsterkte mogelijk, zodat de bestuurder in elke situatie optimaal zicht op de weg heeft. Bovendien voorkomt de precieze regeling dat andere weggebruikers in de buurt worden gehinderd.

Belangrijke veiligheidsinstructie
De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om garages bij hun werkzaamheden professioneel te ondersteunen. De op deze website beschikbare informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in de desbetreffende materie zijn opgeleid.

 

Structuur en functie van electronic control units in moderne auto's met led-koplampen: Opbouw

Naast de reeds bekende ledtechnologieën zoals dagrijlicht, positielicht, achterlicht of knipperlicht, hebben nu ook de koplampfuncties dimlicht en grootlicht hun intrede gedaan in het design van de voertuigverlichting. Er zijn extra control units nodig om deze functies te garanderen.

De belangrijkste taak van deze zogenaamde control units is het regelen en bewaken van de afzonderlijke lichtfuncties van de koplamp. Naast de centrale regeling van alle verlichtingsfuncties worden ook bijkomende coördinatietaken, zoals de dynamische aanpassing van de lichtverdeling in adaptieve verlichtingssystemen, specifiek op de desbetreffende rijsituatie toegepast. In auto's met grootlichtassistent regelen de in het systeem gekoppelde electronic control units de aansturing van de afzonderlijke ledjes per koplamp, afhankelijk van de situatie en de vraag. De lichtintensiteit wordt dus afzonderlijk geregeld.

De koplampen van de nieuwste generatie, zoals die in de VW Touareg, de Audi A8 of de Audi A7, worden steeds meer softwarematig aangestuurd.

Afhankelijk van het voertuig en het systeem kunnen verschillende soorten control units worden gebruikt. De control units worden meestal rechtstreeks op de koplampbehuizing gemonteerd.

EEN ANDER SOORT CONSTRUCTIE WORDT BIJVOORBEELD BIJ AUDI GEBRUIKT

Met deze electronic control units worden de volgende functies gerealiseerd:

  • Stroomvoorziening voor dimlicht, grootlicht en dagrijlicht
  • Voeding van de interne randapparatuur met +5 V en +12 V (drie spanningstransformatoren)
  • Richtingherkenning rechts/links
  • Regeling van extra functies (bijv. bochtverlichting)
  • Bediening van de ventilatoren in de koplamp
  • Integratie van maximaal zeven signaalingangen voor codering van temperatuur- of lichtklassen

Systeemintegratie in het voertuig

De communicatie in het voertuig met andere BUS-deelnemers wordt tot stand gebracht door de control units voor de koplampen in een netwerk op te nemen met de control units voor het boordnetwerk en de control units van afzonderlijke assistentiesystemen voor de bestuurder. De control units voor de verlichting communiceren via de databus en ontvangen zo de benodigde informatie, die permanent en betrouwbaar wordt omgezet in de gewenste lichtverdeling. Eventuele systeemfouten worden gedetecteerd en opgeslagen in het foutgeheugen van de hogere control units.