BACK

Wereldtitel voor Solar Team Eindhoven tijdens de Bridgestone World Solar Challenge

10/25/2019

De zonne-wagen Stella Era van Solar Team Eindhoven is in oktober 2019 wereldkampioen geworden van de Bridgestone World Solar Challenge - het grootste platform voor zonne-energie-innovatie in Australië. Het team wist te finishen met de hoogste efficiëntie score en scoorde tevens uitstekend voor het comfort en de innovaties, wat zorgde voor de eerste plek!

Solar Team Eindhoven is een team van de Technische Universiteit Eindhoven dat sinds 2013 deelneemt aan de tweejaarlijkse World Solar Challenge voor zonneauto's. Het huidige team heeft de afgelopen 1,5 jaar de grenzen van technologie opgezocht en verlegd, resulterend in de zonneauto Stella Era.

Stella Era is een comfortabele, zelfrijdende gezinsauto die het gebruik van zonne-energie maximaliseert door efficiënt energieverbruik en deze te delen met anderen. Stella Era is een laadstation op wielen. Door continu zonlicht na te jagen, creëert ze een overvloed aan schone energie, die niet alleen de zonnewagen zelf kan voeden, maar ook kan worden gedeeld met andere vormen van elektrische mobiliteit. Voor de verlichting van de zonne-wagen liet het team zich adviseren door HELLA. Er zijn duurzame LED koplampen en LED achterlichten op het voertuig gemonteerd.

Deze editie van de Bridgestone World Solar Challenge liet zien dat het niet alleen gaat om de 3022 kilometer lange race van Darwin naar Adelaide. Bovenal gaat het om de innovaties die worden ontwikkeld, de teamspirit binnen en tussen teams, de vernieuwende concepten die worden gepresenteerd en het verleggen van de grenzen van technologie. De Bridgestone World Solar Challenge stimuleert innovaties voor duurzame mobiliteit en we zijn er ongelooflijk trots op hieraan bijgedragen te hebben.