Waarschuwingslampje voor de oliedruk brandt

07/11/2019

In deze reparatiezaak klaagde de klant over zijn Subaru Impreza (bouwjaar 2010-2014, motorcode FB 16 E / FB 20E) dat het waarschuwingslampje voor de oliedruk tijdens het rijden oplicht.

De foutopsporing

In het kader van de foutopsporing werd eerst het oliepeil gecontroleerd en tot het vereiste niveau gevuld. Vervolgens zijn er elektrische en mechanische tests uitgevoerd volgens de specificaties van de fabrikant om andere mogelijke oorzaken van storingen uit te sluiten, maar deze hebben geen enkele oorzaak van fouten aan het licht gebracht.

De oplossing

In dit geval is de oorzaak van het bovenstaande probleem een defecte beschermkap voor de zekering van het oliedruklampje. Deze storing kan leiden tot het binnendringen van water en dus tot kortsluiting.

Reparatietip

Controleer de zekering voor het oliedruklampje en vervang deze indien nodig. Controleer de kabelboom en de stekkerverbinding op corrosie, vervuiling en beschadiging en reinig of vervang deze indien nodig. Vervang de defecte beschermkap door een nieuw exemplaar. OE-onderdeelnummer: 22187AA080

Opmerking

Neem in dit verband altijd de reparatie- en onderhoudsvoorschriften van de voertuigfabrikant in acht en houd er rekening mee dat deze werkzaamheden alleen door een geautoriseerde vakwerkplaats mogen worden uitgevoerd!