BACK

Succes dankzij de diagnoseknowhow van Hella Gutmann!

05/28/2019

De 24-uurs motorrace van Le Mans geniet bij alle fans van snelle tweewielers een legendarische status. Geen wonder dat ook bij de 42e editie van deze klassieker weer bijna 80.000 toeschouwers langs de baan aanwezig waren om het unieke geluid van de machines te horen en de ‘racegeur’ op te snuiven.

 

Sensationele overwinning
Na een dag onafgebroken racen, waarbij zowel wat betreft conditie als technologie het uiterste van de coureurs en machines werd verlangd, konden de racefans op paaszondag een verrassende winnaar toejuichen: het Kawasaki-trio bestaande uit Jeremy Guarnoni, David Checa en Erwan Nigon, dat een indrukwekkende prestatie leverde en zich uiteindelijk, weliswaar onverwacht maar volledig verdiend, gedurende een spannende nek-aan-nekrace tegen de winnaar van vorig jaar, Honda Endurance, kon handhaven.

 

 

Hella Gutmann als sterke ‘copiloot’
Niet alleen de sterke prestaties van de coureurs en de juist gekozen racestrategie waren verantwoordelijk voor het succes, maar ook de perfect functionerende techniek – en daaraan leverde ook Hella Gutmann een bijdrage.
Als een van de technische partners van SCR Kawasaki France ondersteunde Hella Gutmann het team namelijk met haar optimale diagnoseknowhow.
Zo konden de racemonteurs tijdens onderhoud en diagnose volledig op de mega macs 77 vertrouwen – en er zo voor zorgen dat de coureurs gedurende de hele race absoluut op hun technisch veeleisende machines konden rekenen.

 

Leiding in het algemeen klassement
Hella Gutmann mag dan ook zeker meedelen in het racesucces tijdens de 24-uurs van Le Mans! Met de nieuwe overwinning in het Franse Sarthe stond SRC Kawasaki France met 102 punten op plaats 1 van het FIM Endurance World Championship, gevolgd door het een-na-beste team met 86 punten.

 

Kleine tegenslag in Slowakije
Uiteraard wilde het team het succes van Le Mans tijdens de volgende race in Slowakije herhalen en zo zijn voorsprong vergroten.
Helaas liep het deze keer anders: vanwege een gediagnosticeerde motorstoring die niet in de pits kon worden verholpen, zag het team zich tandenknarsend genoodzaakt op te geven. Een tegenslag weliswaar voor het kampioenschap – maar tegelijkertijd een aansporing om tijdens de race in Oschersleben op 8 en 9 juni weer vol in de aanval te gaan!