Spirit Racing Team sluit het jaar 2019 af op onze HELLA werkplaatskalender

12/09/2019

Het Nederlandse Spirit Racing Team siert deze maand de laatste pagina van de HELLA werkplaatskalender 2019. Dit team heeft benzine in het bloed – het gaat bij autoraces “tot aan de grenzen en het liefst nog daaraan voorbij!”. Hier draait alles uitsluitend om snelle racewagens, zowel op als naast het circuit. Met de eigen Renault Clio 3 en 4 nam het team de afgelopen jaren succesvol deel aan de Nederlandse Supercar Challange - en hierbij onderhoudt en optimaliseert het de voertuigen geheel zelf, tot aan de motortuning. Bij alle races zijn altijd 15 van de 24 teamleden aanwezig.

 

Het stuur om voor seizoen 2020

Voor seizoen 2020 gaat Spirit Racing na meer dan 10 jaar het stuur omgooien en gaat uitkomen in de uitdagende Nes Endurance series (www.nes500.de) waar op legendarische circuits als de Nurburgring, Oschersleben, Hockenheim, maar ook Zandvoort en Assen gereden gaat worden. Een totaal ander format waarbij er 3 en 4 uurs races georganiseerd worden met veel spectaculaire pitstops met bandenwissel en tanken om de 45 minuten.

 

Team eigenaar en coureur Rob Nieman verklaart zijn keuze: “Eric van den Munckhof, met wie we ook eerder de 24h van Barcelona hebben gereden, attendeerde ons op deze klasse, waarbij het team een extra uitdaging er bij krijgt om de pitstops en rijderswissels zo snel mogelijk af te werken.”

 

“Over de bezetting van de auto’s en het meedoen tijdens andere endurance wedstrijden lopen er nog een aantal gesprekken, maar we hopen binnenkort de definitieve agenda met de rijders samenstelling kenbaar te maken.”

 

Bekijk hier de promo van de werkplaatskalender fotoshoot: https://youtu.be/Lnb9JdZLJTo

Meer weten over het Spirit Racing Team? Ga dan naar https://www.spirit-racing.nl/