BACK

Puur rallygevoel bij de GORM (DMV Rally Raid kampioenschap)

07/16/2019

GORM betekent "German Off Road Masters". Bij dit Duitse DMV Rally Raid kampioenschap, waar in verschillende klassen op uitdagende circuits alles van de deelnemers en hun offroad-voertuigen wordt verlangd, komen rallyliefhebbers regelmatig aan hun trekken.

Veeleisende opening in Euskirchen in het Rijnland

Dit was ook het geval bij de opening, die voor het eerst met de Baja Sprint plaatsvond in Euskirchen in het Rijnland - en wel op een 3,5 kilometer lang, zeer veeleisend parcours in een 20 ha grote grindgroeve. Een echte uitdaging, die de 28 deelnemers moesten aangaan met quads, ATV, UTV, "bijna standaard" offroadvoertuigen, offroad prototypes en vrachtwagens! De wedstrijd in de rally sprint modus werd zeer goed ontvangen door zowel de deelnemers als de toeschouwers. Het weer was net zo gevarieerd als het circuit en het deelnemersveld: terwijl het 's morgens prachtig weer was, hadden de rallyrijders na een regenbui 's middags met gladde modder te kampen.

De winnaars van de individuele klassen

In de T1-klasse bleef de Saarlander Jan Löffel met zijn Ford Ranger op kop en verwees hij de Nederlander Roger Schonbrood in Toyota naar de tweede plaats. Remy Loo uit België maakte met zijn Jeep het podium compleet. Bij de "bijna-standaard" offroadvoertuigen won Thomas Woltaus vóór Matthias Tluseck (beide Mitsubishi), Bastian Klausing werd derde in de Jeep. De truck-klasse was een zuiver Unimog evenement - en eindigde na een spannende wedstrijd met de overwinning van Peter Henning (Hundsrück) vóór Arian Bernard (Augsburg). Ralf Hoorman van het KTM EATV Team won de quad-race en werd de algemene winnaar van het evenement. Christian Stienen en Christian Winter (beide Yamaha) volgden. In de ATV-klasse behaalde Roland Stolz de toppositie vóór Hannes Frey en Franz J. Schneider. In de T3 (UTV/Buggy) klasse namen in totaal acht voertuigen deel met het volgende resultaat: Roman Rausch (Arctic Cat) won vóór de Oostenrijkse Andreas Wentner (Polaris) en Norbert Jassen (Yamaha).

Nieuw in het programma: de Yamaha YXR Cup

Voor het eerst werd in het kader van de GORM een race voor de Yamaha YXR Cup gehouden. Deze nieuwe merkentrofee keert prijzen uit ter waarde van meer dan 50.000 euro per seizoen. De winnaar mag aan de Europese finale bij de FIA Baja Portugal deelnemen - met een aantrekkelijke prijs: een Yamaha YXR ter waarde van € 25.000!

Twee nieuwe sponsors

Met RE Suspension (Overath) en CarDiff Motorsport (Langenfeld) kan de GORM twee nieuwe sponsors verwelkomen voor het seizoen 2019. Samen met de traditionele supporters HELLA en General Tire zorgen zij voor de voortzetting van de enige Duitse off-road rally serie

En zo ging het / zo gaat het verder

De volgende GORM-race vond plaats in het kader van de Rallytest Duitsland van 17.-19.05. in Polen. Het hoogtepunt van het seizoen is traditioneel de GORM 24-uurs-race op 17 augustus. Daar wordt, op het 25 kilometer lange circuit, 1.500 kilometer tegen de klok geracet, twee etmalen lang. Voor de minder volhardende bestuurder is er een beginnersklasse (twee keer zes uur). Meer informatie over de Duitse Offroad Masters vindt u hier: www.GORM-open.de