BACK

Oliedrukdiagnose bij de VW Up in de werkplaats: het raadsel begint

12/19/2019

Een VW Up belandde noodgedwongen in de werkplaats. De eigenaar had gezien dat het motorcontrolelampje brandde en daarbij vastgesteld dat zijn auto niet meer het gewenste vermogen leverde. De foutopsporing begon.

Foutopsporing in de werkplaats: de VW Up aan de tand gevoeld

Na de eerste diagnose door de servicemonteur in de werkplaats werden uit het motorregelapparaat de volgende storingen uitgelezen:

• P0010 = nokkenasverstelling, inlaatzijde links voor cilinderrij 1, storing in de werking

• P0016 = positie krukas – positie inlaatnokkenas niet aannemelijk

• P0088 = brandstofrail/systeemdruk te hoog

• P0341 = nokkenaspositiesensor A, cilinderrij 1, storing in de werking

 

De storingsdiagnose die daarop volgde, bevestigde dat de sensoren gereed waren voor gebruik en dat ook in de periferie van het inspuitsysteem alles in orde was. De controle van de kleptiming leverde eveneens een positief resultaat op …

De oplossing van het oliedrukraadsel bij de VW Up

Wat het probleem was, heeft de werkplaats toch kunnen achterhalen: een verontreinigde oliedrukklep bij de inlaatnokkenas, die de kleptiming ontregelde. De monteurs bouwden de oliedrukklep uit en controleerden en vervingen hem, omdat hij niet alleen verontreinigd was, maar ook beschadigd.

Aanvullende tip: besteed aandacht aan de VW Up-cilinderkop

Reinig in de cilinderkop ook de opname-opening voor de oliedrukklep van de nokkenasverstelling. Spoel deze door met verse olie en zorg ervoor dat er geen verontreinigingen in de cilinderkop terechtkomen. Maak daarna een wat langere proefrit. Nog veel meer tips voor werkplaatsen kun je vinden in onze TECH WORLD op www.hella.com/techworld/nl/.