BACK

Motor start niet

09/24/2019

Aanleiding tot deze reparatie was dat de klant erover klaagde dat de motor van zijn Citroën C1 1,0 l (bouwjaar vanaf 2017, motorcode CFA) maar niet wilde starten en dat zelfs een starthulp geen uitkomst bood.

 

De foutopsporing

Vanwege de onderspanning was het niet mogelijk om het storingsgeheugen uit te lezen. Doordat de capaciteit van de voertuigaccu nog maar ongeveer 20% bedroeg, kon er geen communicatie tot stand worden gebracht tussen voertuig en diagnoseapparaat. Ook na het plaatsen van een nieuwe accu reageerde de motor aanvankelijk niet. Behalve een zachte klik bij het omdraaien van de contactsleutel was er niets te horen. Het gehele voertuig was spanningsloos, wat ook verklaart waarom het niet lukte om het storingsgeheugen uit te lezen.

 

De oplossing

Aangezien er geen spanning op het voertuig kon worden gedetecteerd en er ook geen stroom van de nieuwe volledig opgeladen accu naar het voertuig meetbaar was, moest de storing worden gezocht in de directe nabijheid van de accu. Bij de storingsdiagnose met behulp van een multimeter en spanningstester werd vastgesteld dat de boosdoener een doorgebrande zekering was. Deze zekering bevond zich in de motorruimte onder de zekeringkast achter een afdekklep. Als deze zekering defect is, kan er onmogelijk stroom van de accu naar het voertuig lopen.

 

Reparatietip

Vervang de defecte smeltzekering (125 A) door een nieuwe. Citroën/Peugeot-onderdeelnummer: 6500FJ Opmerking Het hierboven beschreven probleem kan zich ook voordoen bij de volgende voertuigen met eenzelfde constructie:

  • Toyota Aygo
  • Peugeot 107

 

Reparatie-/onderhoudswerkzaamheden moeten altijd worden uitgevoerd door een vakman met een afgeronde opleiding in de automotive sector (bijv. monteur, elektricien of mechatronicus motorvoertuigen).