BACK

Een dag op pad met concept manager Sander Blonk

02/25/2020

Naast een gerenommeerde toeleverancier in de automotive markt, biedt HELLA Benelux BV ook een service concept voor de vrije garagist. Sander Blonk is verantwoordelijk voor dit HELLA Service Partner concept binnen de Benelux en in het kader van marktonderzoek ben ik, Bernie Voorhuis, Marketing & Communicatie Adviseur bij HELLA, een dag met Sander op pad gegaan.

Het HELLA Service Partner concept

Het concept is een samenwerking tussen onafhankelijke garages, deelnemende grossiers en HELLA Benelux BV. De samenwerking richt zich op de kernactiviteiten van HELLA: verlichting, elektra, elektronica, equipment en remdelen.

Afspraak met Marnix van Fource Automotive

De eerste afspraak van de dag was met Marnix bij Fource Purmerend (Partner grossier). Als aangesloten grossier ging Marnix als accountmanager mee naar de door hem geplande bezoeken aan de garagisten.

Voordat we in de auto zouden stappen naar de eerste garagist was er tijd voor een bakje koffie en werd de dagindeling besproken. Allereerst zouden we naar de bestaande HELLA Service Partners HQ automobielentechniek en Autobedrijf Boom gaan, waarna we een nieuwe HELLA Service Partner zouden contracteren.

Sauzijzenbroodjes bij HQ automobieltechniek

Aangezien gekscherend werd gezegd dat wij alleen welkom waren als we saucijzenbroodjes mee zouden nemen, kwamen we met een zak vol bij HQ automobieltechniek. Het pand van HQ automobieltechniek was niet te missen, aangezien het HELLA logo direct op de voorgevel en op de leenauto zichtbaar was. We werden met open armen ontvangen en het gesprek stond vooral in het teken van de huidige stand van zaken. Vragen werden gesteld, ideeën werden uitgewisseld en verbeterpunten werden over en weer voorgelegd. Met de nodige informatie stapten we weer uit de goed ogende werkplaats, in de auto naar de volgende afspraak.

Diagnose advies bij Autobedrijf Boom

Het volgende bezoek was aan HELLA Service Partner Autobedrijf Boom. De aanleiding voor dit gesprek was de uitgesproken interesse voor een diagnoseapparaat mega macs van Hella Gutmann Solutions. Bij binnenkomst werd duidelijk dat hier hard gewerkt wordt en dat deze mannen zich niks wijs laten maken. Tussen het grappen door werd wel degelijk duidelijk dat de mannen tevreden waren hun huidige Hella Gutmann Solutions diagnose apparaat en dat zij in de toekomst een upgrade zouden willen doen naar een mega macs 77. Sander heeft ze vervolgens geïnformeerd over de waarde van ons online garageportaal HELLA Tech World en we spotte ook nog een HELLA koplampafstelaparaat uit de jaren ‘60 voordat we onze weg vervolgde.

Taxi en Auto Service Ruiter als nieuwe partner

Als afsluiter van de dag gingen we naar Taxi en Auto Service Ruiter, die zijn HELLA Service Partner contract ging tekenen. Naast het taxibedrijf is de eigenaar Rick een universele garage begonnen waarbij ons laagdrempelige HELLA Service Partner concept net even dat spreekwoordelijk duwtje in de rug zou zijn om dit van de grond te krijgen. Na een goed gesprek, een duidelijke presentatie van Sander over de wederzijdse verwachtingen werden de contracten getekend en lichtreclame besteld en werd het eerst HELLA kenmerk aangebracht.

Tot slot

Al met al een goede dag! Mooi om de diversiteit van de bedrijven en personen te zien, die dezelfde passie voor auto’s delen. Daarnaast viel het op dat Sander en Marnix geen verkopende houding hadden, maar een adviserende en helpende houding. Uiteraard profileren wij ons met het HELLA Service Partner concept als ‘the workshop’s friend’, maar het is vervolgens wel de vraag hoe zich dit uit in de praktijk. Ook de eerder genoemde driehoeksverhouding tussen de garagist, grossier en HELLA Benelux BV kwam duidelijk naar voren. Er wordt gesproken als gelijken en er was in deze geen machtsverschil tussen vragende en biedende partij.

Heb je vragen of wil je meer informatie over het HELLA Service Partner concept? Kijk dan eens op www.hellaservicepartner.nl of neem contact op met Sander Blonk via sandericlq@lgmk.blonk@hella.com.

Tekst: Bernie Voorhuis, Marketing & Communicatie Adviseur, HELLA Benelux BV.