BACK

Droomauto met 210 pk - de Memminger Roadster 2.7

09/18/2018

Als het om hoogwaardige en professionele Kever-restauraties gaat, wordt de firma Memminger Feine-Cabrios & Stahlbau GmbH als een van de beste adressen beschouwd. In het Beierse Reichertshofen restaureert Georg Memminger met zijn bedrijf al ongeveer twee decennia VW Kevers. Hierbij gaat hij er altijd voor om een oldtimer naar de kwaliteit van een nieuwe auto te restaureren. En met de Memminger Roadster 2.7 heeft Georg Memminger zijn droomauto ontwikkeld - een spectaculair voorbeeld van Duitse automotive techniek.

Van de legendarische Kever werden tussen 1938 en 2003 in totaal meer dan 22,5 miljoen exemplaren geproduceerd. Wie op desbetreffende plekken voor tweedehandsauto's echter naar een Kever zoekt, vindt meestal toch niet meer dan 1.000 aangeboden exemplaren. De meeste van de aangeboden exemplaren zouden de werkplaats van Georg Memminger echter niet halen, aangezien deze simpelweg niet aan de door Memminger gewenste kwaliteit voldoen. Bij Memminger worden voornamelijk nieuwe onderdelen uit eigen productie of originele en/of nagebouwde onderdelen gebruikt.

Al meer dan 20 jaar Kever-specialist
"We hebben ons ten doel gesteld om gewoon de beste Kever te bouwen. Onze cabrio's en sedans zijn daarom niet vergelijkbaar met andere voertuigen op de markt", meldt de website van de onderneming. En als je bij de Kever-specialist rondkijkt, geloof je dat ook direct.
De Memminger Roadster 2.7 vormt nochtans de bekroning voor de Kever-passie. Optisch lijkt de auto heel sterk op de Kever. En inderdaad is deze gebaseerd op een originele Kever met een wielbasis van 2.444 millimeter. De roadster rijdt evenwel als een echte sportwagen met middenmotor en frame van stalen buizen. 

Vermogen/gewichtsverhouding op Porsche-niveau
Onder het plaatwerk werkt een 2,7-liter, luchtgekoelde viercilinder-boxermotor die door Memminger zelf werd ontwikkeld. Ondanks de 210 pk van deze motor weegt de auto slechts 800 kg. Daarmee is de vermogen/gewichtsverhouding van het niveau van een actuele Porsche 911 Carrera!
Om de potentiële rijdynamiek van de roadster ook daadwerkelijk te realiseren, vertrouwt Georg Memminger op 18-inch wielen met 225/45-18-banden voor en 255/40-18 achter. Verder wordt de auto uitgerust met een krachtig remsysteem uit de stal van Porsche. Verder zijn de wieldragers en schuingeplaatste langsdraagarmen versterkt. 

Puristische rijervaring
Georg Memminger heeft daarentegen afgezien van al te veel elektronica. Bij de Memminger Roadster 2.7 moet het rijden in het middelpunt staan. De man achter het project is ervan overtuigd dat gaspedaal, stuurwiel, toerenteller, snelheidsmeter en versnellingshendel voor een maximaal rijgenot dienen te volstaan.
Hoe groot de kans is dat we de Memminger Roadster 2.7 een keer in het wegverkeer tegenkomen? Zeer klein: Georg Memminger is van plan om slechts 20 exemplaren van de snelle roadster te produceren.

Ook al is bij de Memminger Roadster van zo veel mogelijk elektronica afgezien, als je desondanks vragen rondom dit thema hebt, dan vind je hier wat je zoekt: https://www.hella.com/techworld/de/Technik/Elektrik-Elektronik-205/
 

September 2018