BACK

Carglass® vertrouwd gebruiker van Hella Gutmann Solutions

03/09/2020

Waar onze vertrouwde voertuigen zich in een rap tempo blijven ontwikkelen, geldt dit eigenlijk ook voor de beglazing. Waar een voorruit nog niet zolang geleden letterlijk alleen een voorruit was, is een voorruit tegenwoordig veel meer door de komst van bijvoorbeeld ADAS-systemen (Advanced Driver Assistence Systems). Bekende voorbeelden van ADAS-systemen zijn: lane departure warning, adaptieve cruise control, emergency braking, autopilot, vermoeidheidsherkenning, automatisch parkeren en dode hoek waarschuwing.

Deze systemen worden door de fabrikant tot op een haar na nauwkeurig gekalibreerd, zodat de bestuurder veilig de weg op kan. Toch gebeurt er regelmatig iets onverwachts onderweg en zelfs een opspringend steentje kan er al voor zorgen dat een voorruit vervangen moet worden. De ADAS-systemen zorgen er echter voor dat een voorruit vervangen niet meer zo eenvoudig is als enkele jaren geleden.

Ruitschadeherstel door een expert

Logischerwijs moeten de ADAS-systemen opnieuw gekalibreerd worden na een ruitvervanging en het is dan ook belangrijk dat deze kalibratie gedaan wordt door een expert, zodat de ADAS-systemen volgens de fabrieksvoorschriften worden gekalibreerd. Carglass® kan inmiddels de ADAS camera’s van bijna alle personenauto’s succesvol kalibreren. Carglass® is onderdeel van Belron®, het grootste bedrijf ter wereld op het gebied van reparatie en vervanging van voertuigbeglazing. Ze zijn niet voor niets partner van veel verzekerings- en leasemaatschappijen in Nederland.

Een HELLA kalibratie: veilig en betrouwbaar

Afhankelijk van de soort kalibratie vertrouwt Carglass® Nederland voor de CSC (Camera & Sensor Callibration) kalibratie op HELLA. Dit gerenommeerde automotive merk ontwikkelt en produceert een van de beste autogerelateerde diagnose en kalibratie apparatuur onder de naam Hella Gutmann Solutions. Bij Hella Gutmann Solutions staat veiligheid voorop en wordt een betrouwbaar en flexibel systeem geboden dat vrijwel alle merken beslaat. Tevens staat Hella Gutmann Solutions bekend in de garagewereld om zijn doordachte techniek en op de praktijk afgestemde ondersteuning voor technici in de werkplaats.

2 jaar garantie

Dat Carglass® vertrouwd is met de kalibratie systemen van Hella Gutmann Solutions blijkt wel uit het feit dat zij 2 jaar garantie geven op de kalibratie of tot het volgende kalibratiemoment. Carglass® en Hella Gutmann Solutions brengen iedere auto weer veilig en snel op de weg!

Benieuwd hoe een voorruit kalibratie in zijn werk gaat? Bekijk dan deze commercial van Carglass®:
https://www.youtube.com/watch?v=-kUREi-133E

Carglass® en Belron® zijn geregistreerde merken van Belron Group S.A. en haar dochtervennootschappen.