Kunstmatige intelligentie en autonoom rijden

03/01/2021

Bijna geen enkel ander verkeersonderwerp roept zoveel tegenstellingen op als dit - en daarom is en blijft de momentele discussie in Europa uiterst spannend!

Noodremfunctie, botsingswaarschuwing en dodehoekbewaking, geavanceerde rijhulpsystemen (ADAS) zoals bijv. automatische piloot, automatische rijstrookwisseling en automatisch inparkeren: Het lijkt vaak alsof we op de drempel staan van volledig autonome voertuigen.

En het klopt: Technisch gezien is er vandaag de dag al heel veel mogelijk, en het zijn niet in de laatste plaats bedrijven als HELLA die deze nieuwe technologieën ontwikkelen. Maar niet alleen de wetenschap benadrukt het: voordat we 's morgens in een volledig geautomatiseerde auto kunnen stappen en lekker relaxen totdat we onze bestemming hebben bereikt, moeten er nog heel wat vragen worden beantwoord.

Meer informatie en een inleiding tot deze boeiende discussie vindt u in het Panel for the Future of Science and Technology

Een podcast van de Werkgroep Wetenschap en Technologie van het Europees Parlement is hier beschikbaar: naar de Engelstalige podcast