Het HELLA emissie kwartet

Het HELLA programma omvat 119 luchtmassameters, 75 MAP sensoren, 77 EGR-kleppen en 80 lambdasondes voor een breed scala aan voertuigmerken en modellen..

 

Naast het uitgebreide programma krijgt u de traditioneel hoge OE-kwaliteit van HELLA. Eindgebruikers profiteren bovendien van lagere emissies, geoptimaliseerde prestaties en een verbeterd motorrendement.

 

Artikeloverzicht >

Het HELLA emissie kwartet

HELLA heeft met de luchtmassameter of MAP sensor, de EGR-klep en de lambdasonde de perfecte componenten die samen een vermindering van de schadelijke uitlaatgassen mogelijk maken.

Luchtmassameter

De HELLA luchtmassameter en MAP sensor meten de massa van de binnenstromende lucht die cruciaal is voor de precieze instelling van de verhouding lucht - brandstof.

MAP sensor

Parallel hiermee worden de luchtmassaparameters in de motor gemeten om de geschikte uitlaatgascirculatiesnelheid te berekenen.

EGR-klep

Met de HELLA EGR-klep wordt een deel van de bij de verbranding ontstane uitlaatgassen achter de cilinders weggenomen en aansluitend opnieuw onder de aanzuiglucht gemengd. Naast de verlaagde concentratie van schadelijke stikstofoxide wordt bij dieselmotoren bovendien de vorming van roetdeeltjes aanzienlijk verminderd.

Lambdasonde

Dankzij de HELLA lambdasonde wordt het resterende zuurstofgehalte in de uitlaatgassen gemeten waardoor de werking van de luchtmassameter en de EGR-klep wordt gecontroleerd.

 

De optimaal afgestemde samenwerking van de HELLA sensoren en actuatoren levert daardoor een aanzienlijke bijdrage aan de vermindering van de milieubelasting.