On the road
HELLA Offroad
On the road

Offroad-opplevelser: Med HELLA, din lysekspert.

Det beste er å oppleve offroad-produktene våre live på stedet og i aksjon – her får du vite hva ekte proffer setter pris på med oss.

05/24/2016

  • HELLA ekstralyskastere i aksjon.

Det er øyeblikk da du må ta avgjørelser. Avgjørelser som kan forandre livet ditt. Som for Nico Garcia Vogel i 2006. Valget stod mellom en Mitsubishi Lancer Evo 9, en Land Rover Defender og en Jeep Wrangler. Sportsbil eller terrengbil? Nico bestemte seg for det siste – den riktige avgjørelsen, som det skulle vise seg de neste årene.

Nico importerte en Jeep Wrangler med stor hjulavstand fra USA. Den gunstige dollarkursen gjorde at det var mulig. Det som gjorde utslaget for at han valgte en terrengbil, var nok barndommen hans. “Jeg vokste opp i Spania, og hele familien var alltid mye ute i naturen”, minnes Nico. “Jeg ble også begeistret for sportsbiler. Men med en slik hadde jeg vært bundet til asfalterte veier. Jeg hadde imidlertid alltid hatt lyst til å oppdage verden og å være nær naturen. På den måten fikk jeg min første Jeep“.

“Oppdage verden og være nær naturen”

Sine første erfaringer med terrengbil fikk den opprinnelige sørtyskeren i den “eldgamle terrengbilen” til foreldrene. Med sin Jeep Wrangler beveget tilhengeren av 4-hjulstrekkere seg stadig lenger inn i miljøet.

Som teknisk interessert mekker arbeidet Nico stadig med å forbedre terrengbilen sin. I 2012 ble Nico kjent med en annen offroad-fan i Zaragoza – Miguel Garcia Pelayo, som Nico straks ble fascinert av: “Miguel hadde enorme tekniske kunnskaper, og under navnet 4x4 proyect optimerte han på knappe 15 kvadratmeter komponenter og til og med hele terrengbiler”. Fordi kjemien stemte og de hadde lignende tuning-innstilling felles, slo Nico seg sammen med Miguel. Heretter optimerte de to sammen særlig Jeep-terrengbiler.

De konsentrerte seg særlig om smart tuning etter mottoet: Mindre er mer. Tilsvarende jordnært er Nicos tips for nybegynnere innen terrengkjøring. “Min anbefaling er å kjøpe en brukt terrengbil til å begynne med”, sier 34-åringen. “Alle terrengbiler i standardtilstanden kan kjøre mer utenfor asfalterte veier enn enhver annen, vanlig bil. Med en enkel terrengbil med reduksjonsgir kan ferske terrengbilister så ta de første turene og se hvordan alt funker”.

Uerstattelig til bruk i terrenget: Et nytt sett dekk med tilsvarende terrengmønster for ekstra sikkerhet. Også den passende belysningen er viktig. Nico: “Alfa og omega er to gode hovedlyskastere og to gode ekstralyskastere. I terrenget er god bakkebelysning viktigere enn godt fjernlys, for å kunne se godt til høyre og venstre”. For også på terrengturer kan det bli sent – og mørkt. En god ryggelyskaster kan heller ikke undervurderes når man av og til må rygge.

Det viktige for begynnere er å lære uten press. “Det anbefales for eksempel å trene terrengkjøring med en guide i en offroadpark. Når man så merker at det er morsomt, kan man ruste opp”. Et annet verdifullt tips: Ta seg god tid. “Mange noviser er ofte utålmodige. I terrenget er alt annerledes enn i vanlig veitrafikk. Prinsipielt gjelder det: Det er bedre å gå ut og se hvordan en kompleks passasje ser ut, eller å la passasjeren gå ut og anvise hvordan man skal kjøre“. Det er særlig nødvendig på utfordrende strekninger, såkalte trails.

Som for eksempel på den berømt-beryktede Rubicon Trail i California, verdens tøffeste offroad-strekning, som Nico allerede har kjørt med sin kamerat Alex.

Ikke engang etter over 15 år i terrenget har fascinasjonen for offroad-kjøring gitt seg. Tvert imot: ”Jeg blir fortsatt grepet av eventyrlyst. Det er en helt spesiell følelse som får deg til å forlate de merkede stiene og å undersøke hva som skjuler seg utenfor allfarvei. For meg betyr offroad frihet.“

08/19/2021
  • 20200731_195845
  • 20200808_111107
  • 20200808_125013

Dag Rogge er leder for Land Rover Experience Center. Hans ry som sjefinstruktør for omfattende offroad-ekspedisjoner er legendarisk. Under hans ledelse forserer mennesker og materialer noen av de mest uveisomme landskapene i verden, f.eks. Andesfjellene, Atacama-ørkenen i Sør-Amerika og tropisk jungel i Asia.
På Land Rover Experience Tour er lyskasterne utsatt for de mest ekstreme belastninger. Slam, støv, ekstrem varme og kulde stiller de høyeste krav – ikke bare til menneskene men også til materialene som brukes. Det vet også Dag Rogge. Når det gjelder ekstralyskastere inngår han derfor ingen kompromisser, men stoler på de innovative og velprøvde HELLA-produktene.

05/24/2016
  • Proffvurderingen fra Dag Rogge

Robby Gordon regnes for å være en av de beste bilførerne i NASCAR-serien i USA. I tillegg kjører han også i Indy Racing League (IRL), Trans-Am, i International Motor Sports Association (IMSA) og har deltatt i International Race of Champions (IROC). Dessuten har han flere ganger deltatt i Rallye Paris-Dakar og har der notert seg for flere suksesser.
Robby Gordon har i over 10 år kjørt med HELLA-lyskastere. Han er sikker på at den overbevisende ytelsen og stabiliteten til lyskasterne blant annet har hjulpet ham til å vinne i de kjente Baja-billøpene. Robby satser på prestasjon og utholdenhet – hos seg selv og for lyset sitt. Hans påstand:
"Med HELLA er jeg like rask om natten som om dagen."
Her har vi lite å tilføye. Kanskje bortsett fra at ikke bare racerkjørere kan profittere av våre overbevisende produkter, også du!

05/24/2016
  • Proffvurderingen fra Robby Gordon

Strekningen langs Silkeveien er spennende! De forskjellige kulturene, klimasonene og landskapene er ikke bare interessante for deltakerne, de viser seg også å være en stor utfordring for løpsbilene. Som offisiell partner av Land Rover sørger vi under Land Rover Experience Tour 2013 for at bilene utstyres med høyverdige LED og xenon ekstra- og arbeidslyskastere, for at farer kan oppdages i tide både dag og natt. En virkelig seier for alle involverte! Du kan også lese mer om Land Rover Experience Tour på den offisielle nettsiden.

05/24/2016
  • Land Rover Experience Tour 2013
  • Print
Mikroside kvalitet
Mer om kvaliteten hos HELLA
HELLA er kvalitet. Du kan lese mer om dette på vår mikroside.